Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Dojrzewanie ptaszników

Eqester
    Guest

Dojrzewanie ptaszników

Cześć

Mam parę pytań dotyczących dojrzewania ptaszników :

1. Czy im ptasznik ma większą temperaturę w terrarium i szybciej rośnie, tym później może dojrzeć ? tzn. na przykład szybko rosnący samiec może dojrzeć po 12 wylince ?
    2. Czy szybko rosnący ptasznik może być później bezpłodny kiedy dojrzeje ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

_INVISIBLE_
    Guest

Re: Dojrzewanie ptaszników

Pytanie 1

Jesli ptasznik rosnie szybciej, to i rowniez dojrzeje pulciowo szybciej

Pytanie 2

Na to pytanie odpowiadalo wiele osob na/z forum ( poszukaj w archiwum), kilku forumowiczow mowilo Nie inni Tak

nokeg
    Guest

2. Nikt Ci nie powie bo zdania sa podzielone, mnie sie jednak zdaje że to niema wpływu czy bedą płodne czy nie

morda
    Guest

2. Buja i mity. Ptasznik będzie jak najbardziej płodny. Ja mam albopilose dorosła po około 2 latach. Trzymana w dużej temperzaturze, dobrze karmiona. Kopulowała aż miło. Dlaczego niby ma być bezpłodna?

Baku
    Guest

jest troche powodów czemu morze być bezpłodna ,,, oczywiście nie musi i raczej sie to nie zdarza , przyśpieszony metabolizm i procesy wzrostowe nie wpływają korzystnie na układ połciowy

Awikularia
    Guest

1. Czy im ptasznik ma większą temperaturę w terrarium i szybciej rośnie, tym później może dojrzeć ? tzn. na przykład szybko rosnący samiec może dojrzeć po 12 wylince ?

Z reguly wiekszosc samcow dojrzewa po 9-11 wylince, tak wiec nie bardzo wiem, o co chodzi. Moze sie jedynie skrocic okres oczekiwania na dojrzalosc, np. nie dwa lata, a poltora roku. Ale wylinek pajak zrzuci tak czy siak 9-11...

Eqester
    Guest

Dziękuj.ę za wszystkie odpowiedzi

Atrax Robustus
    Guest

Sytuacja jaka opisal Baku jest mozliwa i oczywiscie ma swoje podloze, ale prawdopodobienstwo jest tak male, ze mozna wykluczyc wystapienie takiego przypadku.

Mysza1983
    Guest

modra a może po prostu albopilosum lubi sex :-P

Uprawnienia umieszczania postów