Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Czynniki odpowiadające za wielkość ptasznika.

Awikularia
    Guest

Re: Czynniki odpowiadające za wielkość ptasznika.

Pawle, ale nie byl mniejszy, a w poscie nie chodzilo o deformacje, tylko o wielkosc........

Baku
    Guest

hmm był mniejszy :P jak jej sie nogi po krzywiły to miała mniejszyy roztaw nir przed wylinką !! :P

buhaha

Eqester
    Guest

Sposób _INVASIBLE_ zadziałał i to z dużym skutkiem. Ostatnio liniały mi vagansy i ten którego trzymałem w chłodniejszym pomieszczeniu co za tym idzi później stwardniała mu "skóra" był znacznie większy od przetrzymywanego w pomieszczeniu z większą temperaturą A co do tego sposobu, aby ptasznika dać do większego pojemnika , to powiem wam, że to chyba możliwe, że urośnie większy, bo to chyba raczej normalne, że zwierzę które jest w za małym pojemniczku jest troszkę mniejsze.

Hwarang
    Guest

Nie jestem fizykiem, ale mnie chyba uczyli, ze im cos zimniejsze tym sie robi twardsze, a w cieplesie roztapia To co mowicie moze i jest prawda ale imo to zbieg okolicznosci.
    Wezmy na przyklad takie maslo im zimniej, tym szybciej twardnieje. Im cieplej tym bardziej mieciutkie :>

Hari
    Guest

To sprobuj podgrzewac jakis duroplast, albo drewno :> Swoją drogą chityna nie jest ani z masła, ani z polietylenu, to polisacharyd - jak celuloza.
    Mysle ze w tym przypadku wiekszy wplyw od temperatury moze miec wilgotnosc na twardnienie pancerza.

Hwarang
    Guest

Chemikiem tez nie jestem
    ale dzieki za info

Uprawnienia umieszczania postów