Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: karmienie samców...

Foxtrott
    Guest

karmienie samców...

...samca ptasznika po ostatniej wylince trzeba trzymać w obnizonej temperaturze jesli chcemy, żeby dłużej pociągnął, to wiadomo. Mam natomiast pytanie czy lepiej karmic ile wlezie póki jeszcze je czy karmic słabo, minimalnymi dawkami??

GALN
    Guest

Re: karmienie samców...

też jestem ciekaw bo miałem samca albopilosum i on wogóle nie jadł aż go nie sprzedałem nie wiem jak potem.

dee jay
    Guest

ja karmie sporadycznie

Baku
    Guest

ja bym karmił ile wlezie ale terz bez przesady , raczej często ale mniejsze porcje

będzie miał dzieki temu więcej energi a jak przestanie jeść będzie miał duzy zapas ,
    zdrugiej strony durza ilość pokarmu zwiększa powieszchne lameli na mitochądriach :P

Awikularia
    Guest

Ja karmie, bo mi byloby zal P. rufilata, jakby mi ja samiec zezarl. A jak dotychczas parka slicznie je. Mialam juz przypadki atakowania samic przez samce, wiec wole nie ryzykowac.... Oczywiscie zdarzaja sie tez tacy "panowie", ktorzy w ogole nie przyjmuja pokarmu i nic ich do tego nie zmusi.

morda
    Guest

Moj pan "kędzior" zjadł może z dwa świerszcze i kawałek oseska. Więcej nie chciał.

GALN
    Guest

morda a miał wtedy naładowane magazynki czy nie.Może to jest tak że one nie jedzą jak są napełnione bo nie chcą zabrudzić cennego ładunku

rastafaq
    Guest

Jedza jak sa napelnione.Ja dawalem samcowi raz na miesiac jakiegos swierszcza zeby go tylko troche podtrzymac.

morda
    Guest

Miał i nie miał. Mój jadł i jak był pusty i jak był napełniony.

Uprawnienia umieszczania postów