Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Pterinochilus murinus - jest spokojny

treewood
    Guest

Re: Pterinochilus murinus - jest spokojny

no wiesz ... na reke sie da brac ... wiec raczej watpie by chcial spieprzac

Metall
    Guest

GALN mialem dokladnie taki sam przypadek tyle tylko ze ja czyscilem mu terra z resztek zarcia, zanim sie zorientowalem co sie stalo byl juz na dywanie. Poprostu przebiegl mi po rece zeskoczyl z szafy na dywan i wroty. W terra byl spokojny a jak tylko zanaaz sie na dywanie mialem problem ze zlapaniem, ruszylem go kijkiem to uczepil sie go zebami i nie chcial puscic, po 15 minutach go zlapalem bezstia jest baaaardzo szybka. Wtedy go sprzedalem i doszedlem do wniosku ze wroce do murinusow jesli nabiore doswiadczenia. I tak zrobilem minal prawie rok, nabylem parke murinusow i wszystko jest spoko. Teraz czekam az samiczka sie naje i dopuszcze samca. Z takimi pajakami trzeba nauczyc sie obchodzic. Przez ten czas obcowanie z mniej agresywnymi pajakami sie przydalo, przechodzilem to coraz bardziej agresywnych i w koncu zalapalem jak sie obchodzic z nimi zeby nic sie nie stalo i nie uciekl.

Metall
    Guest

Chyba sie nie wyspalem dobrze, bo widze ze kilka literowek strzelilem

GALN
    Guest

co tam literówki mi do teraz serce wali hihihihi metal a ile one mają tych bulbusów w łapkach po jednej sztuce chodzi o te pojemniczki z nasieniem bo ten mój samczyk jakiś niedorobiony wczoraj ją za zęby złapał a tak drżał biedak ze nie mógł wsadzić hihihi na noc je zostaiłem razem a samiczka rano w rogu a samiec łaził po terra nakryłem go pojemnikiem ale sprawdałem i ma jeszcze nasienie więc będę pod wieczór jeszcze raz dopuszczał .Co do tych murinusów to prawda niechcący pukłem jak on wyskoczył w powietrze na dywan i dyla kuzyn omało nóg nie połamał jak wskakiwał na krzesło ))

Awikularia
    Guest

Kazdy samiec ma 2 bulbusy, chyba ze mu samica odgryzie .

GALN
    Guest

awi no ma 2 łapki ale czy w każdej łapce po 2 pakiety z nasieniem czy tylko 1 pakiet o takie takie łezki mi chodzi hihihih

Metall
    Guest

a jak poznac ze jest napelniony ?

msk
    Guest

Kapie.

GALN
    Guest

Metal widać to dokładnie w przednich nogogłaszczkach ma takie jakby nacięcie i tam są te "łezki" takie z połyskiem trudno przeoczyć ale musi stanąć przy szybie .Działają jak scyzoryk jedna część stała wysuwa się pod kątem ku górze.U albopilosum były 2 kuleczki za sobą bardzo widoczne u murinusów mają całkiem inną budowę mniejsze są ale wystarczy pod kątem pod światło i widać dokładnie.Poszukam może na necie znajdę ile one mają tej amunicji w jednej nogogłaszczce.Moja samiczka ten "przecinek" pod odwłokiem miała płaski teraz jest taki nabrzmiały może on jej zaserwował jedną porcję bo teraz nonstop zwiewa i się kuli nawet jego głaskanie nic nie daje.Narazie są razem i trzymają się zdaleka od wczoraj wieczora zobaczę co się będzie dziać.Samiec wyglądał jak trzęsąncy się staruszek jak się do niej zalecał .Czekałem z 30 min nic to patyczka długiego wziołem tak jak inni pisali i nasterowałem samca zaraz przeszedł do rękoczynów.hihihihi

Uprawnienia umieszczania postów