Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Pterinochilus murinus - jest spokojny

Mieszany widok

Nazar
    Guest

Re: Pterinochilus murinus - jest spokojny

Chlopie a jak my Ci mamy na to pytanie odpowiedziec??????????????/
    ZAstanow sie

treewood
    Guest

nazar << z wlasnego doswiadczenia?
    zastanow sie troche

Nazar
    Guest

Czlowieku przeciez normalna sprawa jest ze pajaki sie roznia charakterem to ze ja mam spokojnego po 5 wyl nie znaczy ze po 5 spokojnego masz TY. przeciez to jest logiczne

treewood
    Guest

no to jest logiczne ... ale moje pytanie bylo inne ... wiec polecam czytac uwazniej.
    bys nie musial sie zbytnio wysilac to cytuje go tutaj:

"czy sie zmieni czy taki zawsze juz bedzie?"

moze ktos wie i zna psychologie pajakow ... moze jest jakas regula, ze np. od 7-8 wylinki pajak staje sie odwazniejszy itp? to wlasnie chce sie dowiedziec ... bo analogia jest ale w przypadku ubarwienia, ze smithi nabiera z reguly barwy przy ktorejs z kolei wylince ... na pewno nie przy 2

Awikularia
    Guest

Psychologia pajakow...... Niestety, ten zwierzaczek ma za maly mozg....

Jezeli twoj pajak jest agresywny, to sa male szanse na to, ze sie zmieni, aczkolwiek to sie zdarza. Nie wiem czemu tak sie dzieje, i podejrzewam ze nikt tego nie wie... Czesciej jednak dzieje sie na odwrot - male pajaki sa spokojne i lagodne, a wraz ze wzrostem staja sie bardzo agresywne.

treewood
    Guest

awikularia << dziekuje bardzo ... i to wystarcza by przekonac mnie iz jest mozliwe jednak, ze stanie sie bardziej agresywny ... widocznie sprawdza sie haslo "pajak nie krowa"

obawialem sie, ze pajaki nie zmieniaja sie .. i jesli juz sa spokojne to takie beda mimo iz powinny teoretycznie byc agresywne z powodu powszechnej o nich opinii

madOx
    Guest

hmm...troche zle napisalem swojego posta. Myslalem , ze sie domyslisz.
    Moj murinus zawsze rzucal sie na wszystko, wyskakiwal z kryjowki nawet jak podchodzilem do terra ale po ostatniej wylince zmienil sie :P nie wyskakuje, jak grzebie penseta w srodku. Teraz szykuje sie do nastepnej wylinki i zobacze czy jego zachowanie sie zmieni.

Pozdrawiam :-)

_INVISIBLE_
    Guest

Po co chcesz go sprzedawac, jesli bedzesz postepowal z kazdym ptasznikiem tak tzn. jest agresywny zostanie, jest lagodny sprzedaje to ja dzienkuje.

Ale Twoj wybur

Iko
    Guest

Kup mu obrożę elektryczną. Jak siedzi spokojnie to go prądem.

GALN
    Guest

treewood zapewniam cię wystarczy tylko uchylić terra lub pojemnik i wykonać niezdarny ruch jak ci ten murinus pokaże jaki jest spokojny to ci się w nocy przyśni dopuszczam teraz swoje jak wyskoczył z pojemnika to ledwo go na końcu pokoju złapałem a w pojemniku wydawał się spokojny jak baranek.

Uprawnienia umieszczania postów