Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: co to za pajak?

small
    Guest

Re: co to za pajak?

Bez watpienia rodzina Theridiidae :P, ale na pewno nie rodzaj Latrodectus.

loko
    Guest

nie no geometricus jest jeden wystepuje w kilku odmianach kolorystycznych od jasno brazowego z paskowanymi odnozami do niemal czarnego.. zaleznie od regionu wystepowania...
    z podgatunkami mi sie popie......
    to nie jest latrodectus, maja inna budowe odnozy jak sie poprzygladalem...
    a te ktore wystepuja w europie sa w innych kolorach .. głownie piaskowe albo brazowe..bezowe...
    nie wiem co to )

Atrax Robustus
    Guest

S. bipunctata wystepuje rowniez w takiej ciemnej odmianie, gdzie nie widac zadnych ornamentow na odwloku. :]
    Najczesciej jednak spotyka sie jasniejsze i bardziej kolorowe osobniki.

Atrax Robustus
    Guest

A Steatoda bipunctata nalezy wlasnie do Theridiidae.

Zobaczcie zdjecie:
    http://www.xs4all.nl/~ednieuw/Spider...ata_CD0537.jpg.

Atrax Robustus
    Guest

Oczywiscie to moze byc inny gatunek.. a nawet i rodzaj, ale sklanialbym sie ku temu, chocby ze wzgledu na jego rozpowszechnienie i duzy zakres wystepowania.

Pabluss
    Guest

calkiem podobny, ale jak przegladam zdjecia, to wszystkie pajaki dla mnie wygladaja podobnie Jutro w pracy moze troche poszperam i moze cis mi sie wiecej wyjasni.
    A tak nawiasaem takie male pytani ejeszcez, bo niechcialbym nowego watku zakladac. Czy jezeli ten kokon ukradne pajakowi i przeniose go do jakiegos bardziej szczlnego pomieszczenia co by mi przypadkiem male nie pouciekaly, to kokon te ma szanse przetrwania, czy mamuska bedzie potrzbna zeby sie nim opiekowac?

Pabluss
    Guest

dobra - sam sobie chyba juz umiem odpowiedziec an to pytanie, wiec co do kokonu to nieaktualne. Po prostu jakos postaram mu sie go zabrac i przetransportowac do sloika i niech sie dzieje co ma sie dziac z nim. Jak uschnie albo zwilgotnieje to trudno. Ciekawe tylko jaki bedzie problem z zabraniem go , bo nawet jak widac na zdjeciach, pajak do bronil i przesiadywal na nim jak sie troche zestresowal sesja zdjeciowa ...

_INVISIBLE_
    Guest

Po co pajakowi zabierac kokon niech sie wylegna przy samicy

Awikularia
    Guest

Nie zabieraj jej kokonu, niech go sobie pilnuje....

noon
    Guest

moj post sprzed, kilku dni , moj pajak wyglada identycznie .

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=34203&t=34203

dodam iz , po podaniu mu bialego robaka , cos tam z nim zrobil (pewnie zjadl. .. nie wiem nie ogladalem go ale po paru godzinach robak wygladaj jak spalony zapalniczka , caly czarny .. i znacznie mniejszy ...

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów