-
Re: co to za pajak?
Bez watpienia rodzina Theridiidae :P, ale na pewno nie rodzaj Latrodectus.
-
-
S. bipunctata wystepuje rowniez w takiej ciemnej odmianie, gdzie nie widac zadnych ornamentow na odwloku. :]
Najczesciej jednak spotyka sie jasniejsze i bardziej kolorowe osobniki.
-
A Steatoda bipunctata nalezy wlasnie do Theridiidae.
Zobaczcie zdjecie:
http://www.xs4all.nl/~ednieuw/Spider...ata_CD0537.jpg.
-
Oczywiscie to moze byc inny gatunek.. a nawet i rodzaj, ale sklanialbym sie ku temu, chocby ze wzgledu na jego rozpowszechnienie i duzy zakres wystepowania.
-
calkiem podobny, ale jak przegladam zdjecia, to wszystkie pajaki dla mnie wygladaja podobnie Jutro w pracy moze troche poszperam i moze cis mi sie wiecej wyjasni.
A tak nawiasaem takie male pytani ejeszcez, bo niechcialbym nowego watku zakladac. Czy jezeli ten kokon ukradne pajakowi i przeniose go do jakiegos bardziej szczlnego pomieszczenia co by mi przypadkiem male nie pouciekaly, to kokon te ma szanse przetrwania, czy mamuska bedzie potrzbna zeby sie nim opiekowac?
-
dobra - sam sobie chyba juz umiem odpowiedziec an to pytanie, wiec co do kokonu to nieaktualne. Po prostu jakos postaram mu sie go zabrac i przetransportowac do sloika i niech sie dzieje co ma sie dziac z nim. Jak uschnie albo zwilgotnieje to trudno. Ciekawe tylko jaki bedzie problem z zabraniem go , bo nawet jak widac na zdjeciach, pajak do bronil i przesiadywal na nim jak sie troche zestresowal sesja zdjeciowa ...
-
Po co pajakowi zabierac kokon niech sie wylegna przy samicy
-
Nie zabieraj jej kokonu, niech go sobie pilnuje....
-
moj post sprzed, kilku dni , moj pajak wyglada identycznie .
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=34203&t=34203
dodam iz , po podaniu mu bialego robaka , cos tam z nim zrobil (pewnie zjadl. .. nie wiem nie ogladalem go ale po paru godzinach robak wygladaj jak spalony zapalniczka , caly czarny .. i znacznie mniejszy ...
pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów