Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: co to za pajak?

Neo2
    Guest

Re: co to za pajak?

Jeśli to Latrodectus pod zadnym pozorem nie wyrzucaj kokonu!! to ewenement w naszym kraju, wiecie kiedys krązyły plotki ze są juz w Bułgarii wiec moze jakims cudem i u nas sie przetrwała sztuka, do tego z kokonem, jakby to było u mnie to- mniodzio

morda
    Guest

Neo z tym to można dość długo spekulowac. W USA np. nie ma aż tak dużych różnic temparatur. Co by było gdyby ktoś tu sprowadził L.reclusea i z powodzeniem go rozmnażał? Jeśli pająk by się u nas zadomowił to też byśmy mieli kampanie reklamowe żeby od tago pająka uciekać jak najadalej..

Neo2
    Guest

No zgadzam sie, mogłaby sie zaaklimatyzowac, chociaz wątpie w to, jeśli jednak potrwało by to wiele lat zanim by sie rozniosły po kraju, a nie bede sie krył ze chciałbym zeby były w polsce wdowy, nieumiem uzasadnic ale chciałbym.

rastafaq
    Guest

Takiego pajaka to ja znalazlem u siebie w garażu, i czesto nawet je spotykam, wydaje mi sie ze nie jest to zaden rzadki gatunek.

Neo2
    Guest

u mnie w pokoju pod dywanem choduje podobnego, ale dostrzegam kilka roznic w budowie, i ten u mnie ma koło roku, miała kokon, ale na pewno niema 1cm, ma maksymalnie 0,6-0,7cm

Azmodan
    Guest

No i rastafaq sprowadzil was na ziemie ; ) .

small
    Guest

> Czasem zdarzały się wypadki, że pająki dostawały się do Europy
    > z transportami owoców np. Chromatopelma cyaneopubescens,
    > Phoneutria sp. no i pewnie Latrodectusy.

Ciekawe jakim cudem z transportem owocow do Europy dotarla Chromatopelma cyaneopubescens. Zapewniam Cie, ze w rejonie naturalnego wystepowania tego gatunku na pewno nie zdajdziesz drzew owocowych...

Atrax Robustus
    Guest

Bo jest wiele polskich gatunkow o podobnej budowie, dlatego wlasnie pytalem o wymiary.

Widzialem mnostwo podobnych pajakow. Ktos tu kiedys pokazal wlasnie taka malutka, czarna "czarna wdowe", ktora po dokladnim przyjrzeniu sie okazala sie S. bipunctata, ktory nie jest zbyt jadowitym zwierzakiem

morda
    Guest

Small było tak. Kiedyś bodajrze do Belgii z transportem czegoś z Wenezueli przybyła Chromatopelma.

roko
    Guest

ee Atrax to (mi) na S. bipunctata nie wygląda chodź niech zrobi zdjecie z góry żeby byo widać odwłok!
    a co do jadu Pabluss mówisz że robaka powalił w 10 sekund to nie znaczy że czlowieka w 10 min inaczej jad działa na człowieka inaczej na zwierzeta np na robaka słabo dziala a czlowieka zabila w 10 min
    pozdrawiam!

Uprawnienia umieszczania postów