Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: czy mu sie umarło

RadOne
    Guest

czy mu sie umarło

A wiec mój vagans przeszedł rano wylinke gdzies o 11-20 wyszedł cały pozniej widziałem jak jeszcze spacerował teraz patrze a on lezy koło wylinki i sie nie rusza (dmuchałem, szturchałem a on nic) czy mu sie umarło

Azmodan
    Guest

Re: czy mu sie umarło

Jezeli ma odnoza podwiniete pod siebie to istotnie... umarlo mu sie.

roko
    Guest

a jezeli nie to git odpoczywa
    pozdrawiam!

ardi
    Guest

jak się zacznie ruszać to napisz...... lubię czytać dobre wiadomości )

3mam za niego kciuki... oby żył

pozdrawiam!!!!

morda
    Guest

A nie lepiej sprawdzić i go czymś popchnąć?

tomash_k
    Guest

Przykro mi to mowic ale chyba umarło mu się... sprawdź u innych hodowcow czy inne pająki z tego miotu jeszcze żyją... W marcu 2003 kupilismy z kuzynem g.rosea ktore po pol roku zdechly tuz po wylince pozniej sie okazalo ze wszystkie pajaki z tego miotu padły - byly slabe genetycznie... mozliwe tez ze jest to osobny przypadek...

rado120
    Guest

pierwszy raz slysze o jakies smierci genetycznej, ciekawe to jest, mial moze ktos tez taki przypadek?

Atrax Robustus
    Guest

Wiekszosc zgonow pajeczych na samym poczatku zycia, to wlasnie mutacje, delecje i tak dalej.
    Genetyka znajduje swe podloze we wszystkich pajeczych ( i nie tylko pajeczych ) przypadlosciach. Wrodzone problemy hormonalne organizmow, czy tez wadliwa synteza odpowiednich bialek, jest spowodowana wlasnie przez wadliwe geny, ktore nie sa w stanie doprowadzic do transkrypcji i w konsekwencjach syntezy bialka.
    A problem ten dotyczy wlasciwie wszystkiego, co ma material genetyczny.

Diabolo
    Guest

a najwiecej problemow z genetyka jest spowodowane chowem wsobnym (rozmnazanie rodzenstwa)...

Awikularia
    Guest

O ile sie nie myle, to chow wsibny to nie tylko rozmnazanie rodzenstwa. Takze matki z synem, ojca z corka itp...

Uprawnienia umieszczania postów