Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: He he znalazłem kokon :-)

WaRiaT_1986
    Guest

He he znalazłem kokon :-)

Dzisiaj na specerku jak szukalem wystroju do terrarium znalazłem pod kamieniem to znalazłem kokon przyklejony do spodu tego kamienia. Ma wielkość 1 cm i jest biały. Jak myślicie co to może być i czy się wylęgną ? ;-)
    I co zrobić ,żeby sie wylęgły. Nigdy nie miałem doczynienia z kokonem.
    Jak będę miał jak to zrobię fotkę :-)

SMITI
    Guest

Re: He he znalazłem kokon :-)

no to super sprawa taki kokonik tylko lepiej oddaj go naturze albo poczekaj aż wylęgną się u ciebie i wypuść młode. To pewnie jakiś rodzaj pogońcowatych....

WaRiaT_1986
    Guest

Właśnie chcę poczekać aż się wylęgfną a potem wypuścić. Chcę się przyjżeć co to za gatunek i jak się rozwijają w tych pierwszych dniach.

Atrax Robustus
    Guest

Co zrobic, zeby sie wylegly? Najlepiej nic nie zmieniac, bo widocznie ten pajak jest dostosowany do naszych warunkow i nie wiadomo, jak zadziala na niego zmiana warunkow na "tropikalne"

morda
    Guest

A może to nie kokon pająka? Pod kamieniem możesz znaleźć cała masę różnych kokonów.

WaRiaT_1986
    Guest

Też bardzo możliwe tylko co oprusz pajączków robi kokon? Zobacze potrzymam to troche tak i tak wroci to na wolnosc.
    Jeśli to kokon pajaczka to po jakim czasie może się to wykluć ?

morda
    Guest

To wykluje się nie jeden pajączek a wiele pajączków. Może to kokon jakiegoś motylka... kto wie.

Uprawnienia umieszczania postów