Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: śmieszna sprawa :)

Grażynka
    Guest

Re: śmieszna sprawa :)

morda ja mam to samo koleś ma od miesiąca malego kedziorka i myśli ze jest najmądrzejszy........

tw182
    Guest

no spox!

Caprice
    Guest

Grazynka i morda - no dajcie spokój,dlaczego sie mira czepiacie - przeciez napisał neowi,ze sie nic nie stalo, a wy na niego od razu warczcie.Ja nie wiem co tu taka nerwowa atmosfera, co chwile komus cos przeszkadza! Ja bynajmniej nie odnosze wrazenia,że miro pozjadał wszystkie mądrości - to dobrze,że pytaj jak nie wie.A faorum jest chyba od zadawania pytań kiedy ma sie wątpliwośći - mylę sie?! A to,że ma jednego kędziorka nie znaczy,że jest gorszym terrarystą i nie widzę w tym powodu do jakichś uszczypliwości- od czegos trzeba przecież zacząć.

Grażynka
    Guest

wcale nie uważam ze jest gorszym terrarysta od kogo kolwiek tylko czasami mi=ysli ze jest najmądrzejszy, ja przynajmniej takie wrażenie odnosze

madOx
    Guest

Atrax, ja widzialem u siebie jak narazie tylko jeden sklep gdzie trzymali pajaczki w terrariach i bylo widac, ze ktos o to dba. Niestety wiekszości sklepach trzymaja pajaki w fatalnych warunkach. A pozniej srzedawca pokazuje jak one sa agresywne !!
    Gdyby nie te ceny ( Szkoda pajaczkow.
    A pozniej srzedawca pokazuje jak one sa agresywne.

PMajdan
    Guest

W Shreku maja dobre warunki

Awikularia
    Guest

Nie wszystkie samce dojrzewaja po 12 wylince. Czesc owszem, czesc wczesniej, a czesc powyzej. Np. samiec B. emilia dojrzewa okolo 13-15 wylinki (a jak ktos nie widzial takiego, to zapraszam do mnie, moj jest po 13 wylince wlasnie i jeszcze nie dojrzal - mlodszy mial 11 wylinek i do dojrzalosci jeszcze mu troche brakuje). Jezeli ktos nie widzial samic po 15 wylince, to rowniez zapraszam do mnie.

Dorosle samice linieja srednio raz na 1,5-2 lata. Np. A. seemanni dozywa do ponad 25 lat. Policzmy: jezeli do dojrzalosci potrzebuje 13-14 wylinek (okolo 3 lata), zostaje nam 22 lata. Dzielimy te lata na 2. Zostaje 11. 13-14 + 11 = 24 - 25 wylinek.
    Poecilotherie natomiast nigdy nie beda mialy az tylu wylinek, poniewaz zyja od 6 do 10 lat - w zaleznosci od warunkow. Rodzaj ten dojrzewa srednio po 2 latach. W tym czasie ma 9-10 wylinek. Pozostaje 8 hipotetycznych lat - powiedzmy 4 wylinki. Czyli wlasnie 14 - 15 wylinek w ciagu zycia. Avicularia versicolor - zycie samiczki konczy sie przewaznie w wieku 6 lat. Do doroslosci potrzebuje te 2 lata - 11 wylinek. + te 4 lata, niech bedzie ze 3 wylinki. 14 wylinek. Itd. Znowu Brachypelmy zyja dluzej i sytuacja jest podobna do Aphonopelm.

Tak wiec, moi drodzy, nie ma sie co klococ. To ze na zywo nie widzialam ryjowki, nie znaczy ze jej nie ma

Grażynka
    Guest

niezawodna awi

Uprawnienia umieszczania postów