Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: śmieszna sprawa :)

tw182
    Guest

śmieszna sprawa :)

pare dni temu poszedłem do sklepu zoologicznego, zobaczylem vagansa tak ok. 4-5 cm cialka. Zapytalem sie pani sprzedawczyni po ktorej on jest wylince, na co otrzymalem odp ze po 20 albo jeszcze wiecej!!! hehehehehhe na forum ktos sie pytal czy ktos widzial pajaka po 15 wylince!!!!!!!!!! moze ja jestem w bledziee ale mi sie wydaje ze pajaki maja 12 wylinek...

BOOBO
    Guest

Re: śmieszna sprawa :)

moim zdaniem tylko samice mają więcej wylinek niż 12 bo mogą dożywać 20 lat ale wtedy mają 1 wylinke na rok - tak czytałem na jakiejś stronce

SMITI
    Guest

samice mają ok 15 wyl. Jeżeli ma 5 cm ciałka to napewno nie jest po 20 wyl. Musiałby mieć 15 cm ciałka ale to niemożliwe....

tw182
    Guest

no wlasnie!! a bo ja ktos w kija robi bo ma pajaka ok L4, albo i nie, i mowi ze to jest po 7L hehehe!!!!!!! najlepsze bo ten vagansik jest za 200zl. Ale teoretycznie to maja 12L...

Azmodan
    Guest

Vagans o rozmiarach 4-5 cm cialka bedzie mniej wiecej po 8 wyl, ale to tez zalezy od warunkow w jakich byl trzymany, a jak wiadomo, 9 na 10 polskich sklepow zoologicznych nie zapewniaja zwierzeta nawet minimum tego, co potrzebuja, dlatego wcale bym sie nie zdziwil jakby byl po 10 wyl. W kazdym badz razie to napewno nie jest 20 wylinka .

Jimbo
    Guest

"teoretycznie mają 12 wylinek" Buehehe, skąd taką teorię wytrzasnąłeś ??

roko
    Guest

wlasnie moj vagans ma jus ok 14
    pozdrawiam!

Atrax Robustus
    Guest

12, dobre sobie

U mnie w zoologu jest murinus. Przyszedlem przedwczoraj do zoologa chcac sie spytac, o ilosc wylinek tego pajaka. Zwierzak byl schowany, wiec nie moglem dostrzec. Babka .... nie wiedziala w ogole o czym mowie. Nie w tym rzecz, ze nie wiedziala, po ktorej jest wylince, ale zaczela nerwowo rozgladac sie po akwarium z rybkami, bo z poczatku nie wiedziala, ze mi chodzi o pajaka.
    Gdyby nie cena, to bym go kupil, bo szkoda mi zwierzaka:
    - torf tak wilgotny, ze mozna tam organizowac splywy kajakowe
    - wokol gniazda pajaka lata 15 swierszczy
    - 0 ogrzewania
    Na dodatek w pokrywie terrarium sa takie dziury, ze to tylko kwestia czasu, kiedy im zwieje

Neo2
    Guest

O boze 12 wylinek, poziom niektorych uzytkownikow forum jest zadziwjający. :/

mIRO
    Guest

NEO ODPIEPRZ SIE I NIE SMIEJ SIE!! NIE CZYTAJ WSZYSTKICH POSTÓW MADRALO. NIE MUSISZ SIE WYZYWAC NA WSZYSTKICH BO MASZ ZLY DZIEN!!

Uprawnienia umieszczania postów