-
Re: Gniazda Murinusa ?
a widzisz?? jednak pajak nie taki glupi i nie pcha sie gdzie mu goraco
-
Właśnie że sie pcha nierozumiemy się jest to jego naturalny odróch czmycha do norki pod ziemią
pozdrawiam!
-
Mój ma cały faunabox w pajęczynie.
Kumpel też używa kabli grzewczych. Temp. wynosi około 28-30*C i jego murinusy robią gniazda na ziemi. Ale z tym jest róznie - raz zrobi na ziemi, raz na górze...
-
no ale jak widac na przykladzie kolegi widzisz ze ucieka na gore.. i sobie robi gniazdo w troszke "nietypowym" miejscu
-
Pterinochilusy sa opisane jako pajaki naziemne ze wzgledu na ich budowe fizyczna.... a moje pterinochiluski robia gniazda : pod ziemia(okolo 5 cm) na ziemi i na wysokosci.... to sa artysci :P
-
Pewnie mu za cieplo tam jest. Pajaki lubia sie wygrzewac, a chyba w szczegolnosci Murinus(przynajmniej u siebie tak zauwazylem), ale nie moze miec tak "non stop".
Nie lepiej postawic gdzies lampke z boku ??Moze wtedy zrobic na dole - chociaz jak juz teraz zrobil kryjowke to juz chyba nie zejdzie na dol ???
-
To nie musi byc kwestia cieplego podloza.. moj murinus non-stop siedzi na gorze, a gniazdo ma praktycznie wszedzie :P
-
gdyby miał zaciepło to siedział by tam gdzie najzimniej ,,, ,
a co do gniazd to terz zauwarzyłem coś takiego , tylko ze muj miał rzarówke i gniazdo zrobił obok iej - koło 35 * tam było :P
-
dzięki za odpowiedzi przestawie pojemnik w inne miejsce. pozdrawiam !!!
-
ja mam dwa murinusy (red form) i one codziennie jak sie budze i patrze to juz maja "domek" w innym miejscu przewaznie na samej gorze ale czasami tez na ziemi i zdaza sie tez ze pod ziemia, nie wiem czy na te "wyscigowki" jest jakas regula (temp stala pokojowa, jak by ktos sie zastanawial)
pozdro
Uprawnienia umieszczania postów