-
Re: POMOCY :(
Pajak na odwłoku ma dwa rodzje wlosków, jedne wylatuja a te drugie sie tylko kosmaca i to moze wygladac jak plesn.A w rzeczywistosci sa to tylko wloski.Moja Boehmei tez tak ma jak zacznie czesac.
Nie martwic sie.
-
Posmaruj maścią Clotrimazolum i z głowy pleśń.
-
pleśni w terra nie miałem...
-
Dzięki wszystkim za pomoc, narazie nie będę uzywał zadnych preparatów, poczekam i zobacze co sie będzie działo, czy będzie sie pogarszać, mozliwe ze to były tylko "skosmacone" włoski (oby) na szczęście niedługo wylinka... pozdrawiam!
-
niedługo hehehe jeszcze ze 2 mesiące przynajmniej u mnie przeszedł po 3 miechach
pozdrawiam!
-
Moze to wcale nie jest plesn....
-
Hej - nie jestem ekspertem,ale pozwole sobie zacytować:
"Jeśli na ciele pająka wystepuja plamy lub narośla,może tobyć grzybica lub pleśń.Często pojawia się,gdy w terrarium jestzbyt wysoka wilgotność.Warto spróbować delikatnie spryskać pająka wodą,gdyż moze to byc tylko zabrudzenie.Jeśli okaże się,ze to grzybica,przenosimy zwierzę do nowego terrarium z wysterylizowanym podłożem i staramy sie utrzymać nieco niższą wilgotnosć,co powinno hamować rozwój grzyba.Przy linieniu wraz ze starą skórą pająk pozbędzie się infekcji.Skuteczne czasami okazuje się delikatne przemycie infekcji ROZTWOREM
ALKOHOLU IZOPROPYLOWEGO.Dobre efekty przynos również osuszanie zakazonego miejsca TALKIEM.(...)" Paweł Cieślak - Pająki ptaszniki.
Uprawnienia umieszczania postów