Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jak zwiększyć temp małemu pajakowi?

bartek810
    Guest

Jak zwiększyć temp małemu pajakowi?

Mam małego boehemei po 1 wyl. temp utrzymuje sie na 22-23 stopnie w mieszkaniu. nie wiem czy trzeba mu zwiekszyć temp i jeżeli tak t w jaki spsób jeżeli siedzi on w małym słoiczku z przykrywką?

BOOBO
    Guest

Re: Jak zwiększyć temp małemu pajakowi?

moim zdaniem nie musisz dogrzewać pojemniczka z pajączkiem.

Belzebub
    Guest

wystarczy Mu a jak bardzo chcesz podniesc to pod zarowke go ;] ale pamietaj o odpowiedniej odleglosci.

Bart_n
    Guest

lampka z czerwoną 15W żarówką, sprawdz termometrem temperature zeby ustawić odpowiednią odległość od lampki...

SID7426170
    Guest

Temp. mozesz zwiekszyc zwykła zarówką np .15 w- podniesie to temp. o około 2-4 stopni, co prawda moze ona byc na takim poziomie jak masz ale zawsze większa jest lepsza Podstawiasz słoik pod lampką i tyle - jesli chcesz ogladac pajaczka w nicy to kup sobie czerwoną zarówke

Grażynka
    Guest

ja pajaczk w małych pojemnikechi stawiam na terrarium i ma cieplutko

Atrax Robustus
    Guest

Ja robilem tak samo i nigdy nie narzekalem. Dobry sposob na dogrzewanie malych pajakow.

Kisiek
    Guest

nie musisz jakos wydziwiac i dogrzewac "terra" taka tem mu spokojnie wystarczy i nie zagrozi, to jest latwy i nie wymagajacy ptasznik wiec wszystko bedzie dobrze!
    poczekaj troche juz nie dlougo bedziesz mogl go wlozyc do jakiegos terraium fajnego w ktory spedzi reszte swojego zycia i tam mu zrobisz jakies wystrzalowe warunki, bo teraz to nie ma sensu, chyba ze tak bardzo ci zalezy na przyspieszeniu wzrostu pajaczka...
    Pozdro

Uprawnienia umieszczania postów