-
Czy moge dać ptasznikowi utopionego białego robaka???
Mam jedno małe pytanko. Kupiłem dziś białe robaki w wędkarskim i one są małe (są wielkości połówki męcznika lub mącznika) i pają zje je z łatwością bo jest po 5 wylince. Czy moge najpierw utopić np 1 robaka i dać pajączkowui bo jak przetne te robaki na poź to one mają gdzieś ok 0,3 cm>
Z góry dziękuje za odp..
-
Re: Czy moge dać ptasznikowi utopionego białego robaka???
one mają 0,3 cm po przecięciu.
-
wystarczy że wyrwiesz "głowę" taki ciemny dziobek i z robala wypłynie płyn skurczy się o połowę z topieniem będzie trudno bo one są przystosowane do warunków beztlenowych więc z 4 godziny ci to zajmnie.Po co je kroić jak pająk 5 wylinka 2 szt naraz na zęba weźnie.
-
-
nie za bardzo Cie zrozumialem ale czemu chcesz topic te robaki?? czemu mu normalnie nie rzucisz?? przeciez on sobie go sam upoluje..
-
Chce utopić ponieważ jak rzuce białego to wkopie się w ziemie i ja go nie znajde i pająk go nie znajdzie
-
Racja, lepiej usmiercac na poczatek. Ja mam za to inny sposob: Jezeli pajak nie zaatakuje robala w ciagu 2-3 minut, to wyciagam go i daje innym razem. Robie tak dlatego, ze pajaki reaguja lepiej na aktywny i ruchliwy pokarm :]
-
Ja proponuje go powiesic...
-
Ja zawsze zgniatam głowę.
-
Uprawnienia umieszczania postów