Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: czy ma ktos jakis pomysl na przechowywanie wylinek

tomek 3miasto
    Guest

czy ma ktos jakis pomysl na przechowywanie wylinek

witam moja irminka cos ostatnio sie rozszalala i linieje jak wsciekla i w zwiazku z tym moje pytanie czy kolekcjonujecie wylinki a jesli tak to w jaki sposob je "zakonserwowac" tak aby mozna bylo je ogladac bez uszczerbku dla nich,,,

loko
    Guest

Re: czy ma ktos jakis pomysl na przechowywanie wylinek

w gablote je wsadz... za szybe, inaczej sie rozleca

Atrax Robustus
    Guest

Ja mam inny sposob, wg. mnie tez dobry. Mianowicie wez niewielka (uzalezniona od rozmiaru wylinki) biala kartke papieru - moze byc kartka z bloku, pozniej rozloz na niej wylinke, podpisz odpowiednio kartke i naklej na to tasme klejaca przezroczysta. Tak zakonserwowana wylinka bedzie sie trzymac bardzo dlugo i bedziesz mial pewnosc, ze sie nie polamie. Dodatkowo bedziesz ja mogl bez problemu przenosic i trzymac, gdybys chcial ja komus pokazac.

morda
    Guest

Ja mam wszystkie ładnie, nie połamane w wielkim słoju. Ale za niedługo to wszystko wywale, bo co mi po wylinkach. Te ładniejsze sobie zostawie i coś z nimi spróbuje zrobić. Jeszcze 3 wylinki i będzie setna wylinka ptasznika u mnie

roko
    Guest

morda hehehe ktoś chciał na forum kupić wylinki może zarobisz
    pozdrawiam!

Awikularia
    Guest

Ja te najwieksze zostawiam dla siebie, o ile moge je spreparowac. Reszte zbieram aktualnie dla alice ;D.

_INVISIBLE_
    Guest

Swoje wylinki zamierzam zalac w zywicy

Neo2
    Guest

Ja swoje wsadzam do gablotek, z tą zywicą niezły pomysł tylko: a)skąd weźmiesz tyle żywicy, b)troszke poczekasz az zrobi sie burszytn i bedziesz musiał miec odpowiednie warunki

tomek 3miasto
    Guest

a jak do gablotki to czym ja przykleic ... jeden pajak mial 100 wylinek :> heh e
    ale z ta tasma to dobry pomysl tylko trzeba miec ja wystarczajaco gruba-szeroka a u mnie w domu jest tylko 5cm ,,, chyba ze jest cos takiego w brystolu,

mIRO
    Guest

A ja swoje wylinki umieszczam w pudelkach po kliszy i jak chce ogladnac to ostroznie wyciagam. Wszytko jest z nimi ok.

Uprawnienia umieszczania postów