Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: znowu boehmei

roko
    Guest

znowu boehmei

Witam!
    pisałem już kiedyś że coś nie tak z nią jest coraz gorzej;/
    nogi ugiete prawie zero ruchu wyczesany odwłok wilgotność napewno dobra dbam o to!
    co myślicie co to może być??
    pozdrawiam!

loko
    Guest

Re: znowu boehmei

jak masz mozliwosc to fotke i szerszy opis symptomów... pomyslimy

Atrax Robustus
    Guest

Napisz od razu, czym ja ostatnio karmiles, czy nie miales w domu jakiegos przemalowania... itd itd.. wiesz, o co chodzi
    Od kiedy trwa ten stan?

roko
    Guest

od ok 2 miesiecy i się nasila napoczątku stał normalnie nie na ugiętych tylko się toczył karmiony nie był od tamtego czasu bo byl przeżarty a karmiłem go świerszczami a świerszcze raczej nie karmiłem a teraz:
    ugięte ma przednie nogi jedyną rekakcją na bodźce jest wyczesywanie lysego odwłoka ewentualnie jakis ruch ale to sporadycznie niestety zdjęcia nie mam caly jest jak by oklapły sopodziewalem sie wylinki a tu nic;/ co do malowania nic takiego nie było napewno kontaktu z chemikaliami! niestety nie mam możliwości wykonania zdjęcia mam nadzieje że opis sytuacji jest dogłebny
    pozdrawiam!

_INVISIBLE_
    Guest

Pewnie ptasznik porzyje z kilka dni i padnie , jesli bedzie sie nasilalo. Moze to jaka choroba..??

loko
    Guest

nigy nie spotkałem sie z takimi objawami u pajakow, przynajmniej duzych, w podobny sposób padły mi irminie kolo 4l (wszystkie z jednego kokonu)..
    Mozna gdybac... wydaje mi sie ze to jakis rodzaj niedoczynnosci któregos z układow, moze krwionosnego spowodowany urazami wewnetrznymi..
    Co by to nie było to mysle ze musisz sie pogodzic z tym iz pajak tego nie przezyje...
    Nie wiem czy nie warto mu skrucic cierpien i do lodowki go nie zapakowac... nic juz z niego nie bedzie..

Atrax Robustus
    Guest

Moze to byc tez nowotwor wewnetrzny, czy problemy hormonalne...zaburzenia ekdysonu - tutaj mozna naprawde wymieniac i wymieniac. Mozna nawet uwzglednic pasozyta wewnetrznego. Z tego, co widze, to z pajaka raczej juz wiele nie bedzie.

Robson
    Guest

ja to powiem jedno FAQ i bardziej madre pytania zadawaj

wino
    Guest

a mi sie zdaje ale lepiej pająka zostawic moze wyzdrowieje i bedzie looooz

BOOBO
    Guest

Moim zdaniem lepiej go zostawić. Mój kędziorek jednego dnia też się tak zachowywał, myślałem że nocy nie przeżyje a rano zasówał tak szybko że nie mogłem nad nim nadżyć. Poczekaj jeszcz 2 dni i wtedy się okaże cy zdycha czy nie.

Uprawnienia umieszczania postów