-
czy to jad??
przed chwilą karmiłem T.blondi zaatakowała mączniaka i pochwili zauwarzyłem jak po mączniaki spływała jakaś ciecz, pczątkowo myślałem że to z mączniaka coś wylatuje, ale jak spadła z nigo kropla pomyślałem że blondyna wpuszcza mu cały czas jad. Jest to możliwe że tak duzo go "wstrzykuje" czy to tylko wnętrzności mączniaka ??
-
Re: czy to jad??
raczej mozliwe;] najprawdopodobniej to jad z wnetrznosciami
-
niedawno wspominałem o czymś takim ale to było z kątnikiem i mączniakiem jak pająk go capnoł to gdy mącznial się "napioł" kropla jadu z niego wypłyneła wnęczności to nie były napewno czysta przejrzysta kropelka.
-
tak to pewnie jad, moze byc wymieszany z sokami trawiennymi jesli pajak zabrał sie juz do jedzenie.
Bardzo czesto mozna zaobserwowac, szczegolnie u wiekszych okazow zbierajacy sie im nadmiar jadu przy otworze gebowym... czasem kropla jest calkiem spora.. probowałem kilka razy ja zciagnac pipeta ale niestety sie nie udalo
-
Jad wymieszany z sokami trawiennymi i rozpuszczonymi wnetrznosciami owada. ;]
-
Hehehe. Ostatnio mój kędzierzawy sobie jad na grudke ziemi wypuszczal. P[rzestraszylem sie ze to limfa ale okazalo sie ze to jad jest, bo przezroczysty i nie cieklo wiecej.
-
Splunął poprostu sobie
-
Właśnie czasem zauważam ze pajakowi wisi taka kropla ze szczekoczulek i sie tak zastanawiam czy to nie jest własnie jad.
Czesto nawet obserwuje takie zjawisko.
Uprawnienia umieszczania postów