Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: czy to jad??

nokeg
    Guest

czy to jad??

przed chwilą karmiłem T.blondi zaatakowała mączniaka i pochwili zauwarzyłem jak po mączniaki spływała jakaś ciecz, pczątkowo myślałem że to z mączniaka coś wylatuje, ale jak spadła z nigo kropla pomyślałem że blondyna wpuszcza mu cały czas jad. Jest to możliwe że tak duzo go "wstrzykuje" czy to tylko wnętrzności mączniaka ??

i`am
    Guest

Re: czy to jad??

raczej mozliwe;] najprawdopodobniej to jad z wnetrznosciami

GALN
    Guest

niedawno wspominałem o czymś takim ale to było z kątnikiem i mączniakiem jak pająk go capnoł to gdy mącznial się "napioł" kropla jadu z niego wypłyneła wnęczności to nie były napewno czysta przejrzysta kropelka.

loko
    Guest

tak to pewnie jad, moze byc wymieszany z sokami trawiennymi jesli pajak zabrał sie juz do jedzenie.
    Bardzo czesto mozna zaobserwowac, szczegolnie u wiekszych okazow zbierajacy sie im nadmiar jadu przy otworze gebowym... czasem kropla jest calkiem spora.. probowałem kilka razy ja zciagnac pipeta ale niestety sie nie udalo

Atrax Robustus
    Guest

Jad wymieszany z sokami trawiennymi i rozpuszczonymi wnetrznosciami owada. ;]

mIRO
    Guest

Hehehe. Ostatnio mój kędzierzawy sobie jad na grudke ziemi wypuszczal. P[rzestraszylem sie ze to limfa ale okazalo sie ze to jad jest, bo przezroczysty i nie cieklo wiecej.

Neo2
    Guest

Splunął poprostu sobie

rastafaq
    Guest

Właśnie czasem zauważam ze pajakowi wisi taka kropla ze szczekoczulek i sie tak zastanawiam czy to nie jest własnie jad.
    Czesto nawet obserwuje takie zjawisko.

Uprawnienia umieszczania postów