-
......:::::::PIASEK W SZYNIE:::::......
Mam problem z piaskiem w szynie do terrarium.
Czy jest jakiś skuteczny sposób żeby pozbyć się tego upierdliwego zgrzytania??
Myślałem o jakimś miękkim tworzywie które mógłbym włożyć do tej szyny ale nie wiem dokadnie co się do tego celu nadaje.
Czy ktoś miał ten problem u siebie?? Jak sobie z tym radzicie??
-
Re: ......:::::::PIASEK W SZYNIE:::::......
heheh
mam to samo czekam na odpowiedzi
-
piasek chyba zawsze będzie się dostawał do środka, ja robie tak że wyciagam geka i jade rurą od odkurzacza bo szynie i jest gitara. a jezeli masz piach i nichcesz miec zgrzytania to podnosc troche szybke i zasuwaj, zawsze mozna ja podniec do góry o ten 1 czy 2 mm.
-
Robie dokładnie tak samo jak cage z tym, że jeszcze wycieram zmoczonymi wacikami do uszu Ale i tak po 2 sekundach piasek jest znowu
-
Zrobcie sobie drzwiczki na zawiasach
-
zawiasy odpadają
a co myślicie na temat wąskiego paska wykładziny czy czegoś w tym stylu??
-
ale po co ?! nie lepiej podnosic troche szybke?! ja sie juz przyzwyczaiłem i juz mi nie czeszczy ani nie skrzypi.
Ja tam wole czyścić szyny i podnosić szybke niż coś kombinować. wykładzina kiedys tez ci sie wytrze, szczególnei ze piasek w szyne i tak bedzie wpadał a szyba jak bedzie "jeździć" to bedzie tylko nim rysować po wykładzinie. Daj sobie jacek luz ;D
-
kiedy ja już nie mogę wytrzymać tgo piekielnego zgrzytania!!!!
LUDZIE POMUŻCIE !!!!!!!!!
-
żarcik
-
to może zrób tak ze wyjmij szybki z szyn, i na szynach na górnej krawędzi od środka terra przejedź silikonem, i nich zaschnie, wsadź potem szybki.
szybki bedą jeździć swobodnie, a dzięki silikonowi nie będzie przerwy między szybą i szyną i piach nie będzie wpadać i nie będzie zgrzytać ;D
dla niepotrzebnych pytań z góry mówie ze silikon nie jest ylko biały czy czarny ale jest również przezroczysty którego mozesz spokojnie urzyc ;D
Uprawnienia umieszczania postów