Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Smithi 1wyl.

Nazar
    Guest

Re: Smithi 1wyl.

Grażynka to nie duzo i nie mało takie rozmiary osiaga wiekszosc ptaszorkow

Neo2
    Guest

Irminia jest mała?? Wolno rośnie??? co ty gadasz, moze masz jakiegos mutanta albo w złych warunkach ją trzymasz, moja z 5 na 6wyl. czekała tylko 3tyg, teraz z 6-7 mineły juz dwa tygodnie, daje jej jeszcze drugie dwa i wylinka wiec wcale nie wolno.
    Małe rozmiary-chyba nie, moze 5-6cm ciałka to niewiele ale za to rozpiętośc nog 13-15cm to całkiem ładny wynik według mnie. Z gniazdem niestety prawda ale nie w stosunku do mojej-lubi sobie pospacerowac po terra.

loko
    Guest

ale nogi ma dlugie, wiec optycznie do malych nie nalezy... przynajmniej dla mnie..
    a co do wzrostu to dziwnie wolno ci rosnie bo moja zasuwala jak cambridż )

Neo2
    Guest

hmmm to ktoś cie naciał chyba bo moja po 6wyl. ma 2,5cm(mierzyłem suwmiarką bardzo dokładnie)

Grażynka
    Guest

człowieku nie bulwersuj sie każdy mówi to co wie według własnych doświadczeń i każdy ma sie prawo mylić czyż nie??

loko
    Guest

on sie nie złosci , on cie uswiadamia...

Neo2
    Guest

Wcale sie nie bulwersuje tylko sprostowałem twoją wypowiedz

Grażynka
    Guest

spoko ale po co bylo to "co ty gadasz!" czy ty zawsze masz racje jak coś mówisz ja poprostu mówiłem jak jest z moja. w sumie z tą wielkością to masz troszke racji cm cialka ma malo ale z nogami sporo i nie kłućmy sie o głupie rzeczy

kak
    Guest

@darktiger
    wystarczy po 1 wylince, ja tak zaczynalem (utwierdzony w przekonaniu ze to po 2, ale to nic).
    fakt, ze na poczatku dmuchalem, chuchalem, ale chyba nie az tak potrzebnie.
    w kazdym razie sobie radze. ale za inne ptaszniki sie nie zabieram, z braku pozwolenia :/

Neo2
    Guest

no racja z tym "co ty gadasz" przesadziłem, wszystko zależy od osobnika, jeden rośnie szybko, drugi wolno, jeszcze inny wcześniej dojrzewa itp. sorki :>

Uprawnienia umieszczania postów