-
hmm
a wiec nie widzialem mojej irmini juz 3 tygodnie siedzi non stop w gniździe w nocy teź nie wychodzi(napewno nie wychodzi) to pewnie wylinka ale martwie sie a moze nie żyje. co byście zrobili rozwalili byście gniazdo? chyba że jest inny sposób zeby sprawdzić czy żyje.
-
Re: hmm
moja też sobie uwila gniazdko, ale wczoraj ją przylapałem jak wylaziła (a wydawaloby się że nieda się tam palca wcisnąć). Ostatnio mój smithi siedział tez ze dwa tygodnie w kokosie zakopany. Myślę że nie masz się co martwić. Ja w takich sytuacjach biorę latarkę i przeprowadzam wzrokową inwigilację. Ale mogę sie mylić.
-
nie psuj przecież to tak łądnie wygląda postaraj się delikatnie odchylic ale naprawde delikatnie żeby nie zniszczyc gniazda ani nie przsraszyć pająka zrób to jeżeli ci bardzo zależy ja osobiście bym nie grzebał
pozdrawiam!
-
Nie przejmuj sie ptaszniki nadrzewne rzadko opuszczaja gniazda, zwlaszcza przed wylinka, Daj jej czas
-
Grazyn`ek to ty juz 3 tygodnie po nocach nie spisz i czaisz sie na nia... ) ze jestes pewny
-
Rozsypał mąkę na dnie terra i sprawdza czy pojawią się ślady stóp ;-)
-
-
nie ale raz nie spałem ale przecież codzienni do późna siedze na necie przy zgaszonym świetle i nie wychodzi. Macie racje chyba dam sobie spokuj z tym rozwalaniem i poczekam a wiecie może ile mniej wiecej czasu sie przygotowywuje do 9 wylinki?
-
a i jeszcze jedno po ilu wylinkach dojrzewa samica irmini
-
Można dopuszczać od 9wyl i są spore szanse na powodzenie(wiem to z doświadczenia pewnego szanowanego warszawskiego hodowcy)
Uprawnienia umieszczania postów