Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: ogrzewanie

darktiger
    Guest

Re: ogrzewanie

Jeśli w moim domu panuje temperatura w dzień 20-21*C, a w nocy 18-20*C to czy muszę podgrzewać terrarium z Brachypelmą lub Grammostolą, bo jeszcze nie wiem co będę miał. Odpowiedzcie proszę.

Atrax Robustus
    Guest

W przypadku Grammostoli, taka temperatura jest w porzadku, gdyz ten pajak zamieszkuje chlodne rejony. Natomiast Brachypelme wypadaloby lekko dogrzac do tych 23-25*, chociaz ja trzymalem swoja przez pare miesiecy w takich warunkach jak podales i rozwijala sie prawidlowo.

BOOBO
    Guest

u mnie jest wiksze pudeBko

BOOBO
    Guest

sory pomylilem sie jest to pudelko po swierszczach!!!!! jestem pocatkujacy

Bart_n
    Guest

hehe w tym po pinkach to by dupą o sufit ocierał :-D

Chriss
    Guest

hm
    Grammostola to pajak pustynny, ktory przez czesc roku ma temperatury kolo 40 stopni a przez czesc roku ma o wiele zimniej i poprostu wtedy wegetuje. Ja poszperasz na forum to podawalem linka do ogromnego opisu zycia grammostoli rosea, bylo tam wiele o srodowisku i ogolnie o zachowaniu pajakow w roznych temperaturach.

loko
    Guest

"grammostola to pajak pustynny" ...
    hmm....

Deathscythe
    Guest

Ja tam moim pajączkom ogrzewm lampką z czerwoną żarówką o mocy 15W

brachypelma15
    Guest

Jak jest w domu cepło to nieogrzewaj bo jeszcze przesadzisz i umrze ci pajak

Jimbo
    Guest

brachypelma15 - jesteś w terrarystyce od 2004 roku, masz jednego pająka "brachypelma behmei", niedługo kupujesz "Brachypelma vegas", a niemal we wszystkich tematach udzielasz wszystkim wspaniałych rad. Może byś się jednak powstrzymał wujku dobra rada.

Uprawnienia umieszczania postów