-
Kable grzewcze
Ma ktoś terra ogrzewane kablami grzewczymi i w jaki sposób. Będe robił nowy regał i musze coś wymyślić.
Aha i nie gadajcie że tak nie można.... :]
-
Re: Kable grzewcze
"Aha i nie gadajcie że tak nie można.... :]"
Trudno się powstrzymać.
Hmm... musisz jakoś oddzielić kable od pajączka... może włóż je do plastikowych, podziurawionych rurek?
-
-
ja mam obłożone ta pianką w ktorej są wszystkie sprzety komuterowe z oby dwoch stron i na tylnią sćianke terra i to wszystko
pozdro!
-
jak kupisz 25W to on nie grzeje jakos tak super mocno wiec chyba nie musisz go wsadzac w rurki, bo to pajakowi napewno w jakis sposob nie zagrozi (chyba ze przegryzie ;P ) tylko pamietaj ze musisz wtedy czesciej zwilzac podloze woda zeby utrzymac wilgotnosc (chyba ze wlozysz miseczke)
-
TERRA z pajakami nie powinno ogrzewac sie od spodu.. ( przynajmniej dla naziemnych i podziemnych gatunkow).. powodow jest kilka a najwazniejszy jest taki ze kiedy pajakawi bedzie za cieplo , instynktownie bedzie kopal w dol by sie przed tym cieplem ukryc...
-
W sklepie SHREk jest tak, ze kabel biegnie wzdluz terrariow z pajakami (pod nimi) - tylko nie pamietam czy pod polka czy pod samymi terrariami - ale chyba pod terrariami ktre stoja na takich malych podwyzszeniach, zeby kabel sie zmiescil
-
no ja mam zamiar zrobić w pułce kanaliki (wyfrezować) na kabel i on bedzie pod terrariami
-
to juz raczej polecam zamontowac kabel na sciance pod... dajmy na to korkiem albo jakos tak... ale zrobisz jak chcesz
-
Ciekawy pomysl... tylko zeby za mocno nie grzal. Jak bedzie pod polka to bedzie grzalo rownomiernie, bo nagdzieje sie poka.... a nie bezposrednio szklo.
Uprawnienia umieszczania postów