-
Re: początek bez rejestracji
Policja na pewno nie wywazy mi drzwi bez nakazu. Slyszalem o numerze, w ktorym policja najpierw wypytuje sie o zwierzeta egzotyczne. Jezeli powiemy, ze ich nie mamy, to musza zdobyc nakaz przeszukania... A jezeli mamy - no coz, wtedy wlaza przewaznie bez pytania, mimo, ze im nie wolno.
-
Aha - a dowody zdobyta podczas przeszukania bez nakazu moga byc nawet uniewaznione.
-
cites jest do obrotu pomiedzy granicami, ale tak sie przyjelo ze mowi sie tak na krajowe papiery rejestracji zwierzat egzo.
-
Ja słyszalem to samo o komputerach, coz takie legendy ludowe. Kazdy slyszal ze kumpel kumpla cos tam itd...ale nikt sie z tym nie zetknął :>
Generalnie jest tak, ze bez nakazu nie moga wejsc do domu, chyba (i tu sie zacyzna interpretacja prawa), ze istnieje silne podejrzenie przestepstwa i mozliwosc zniszczenia/ukrycia dowodow do czasu uzyskania nakazu.
-
polskie prawo jest pokopane :/. ja tam czekam do 1. maja (podobno wtedy ma wejsc ta nowelizacja).
ALE WSZYSTKIE PAJECZAKI MAM ZAREJESTROWANE ;P
(jakbym nie mial na co kasy wydawac )
-
Mamy tradycję jeb... policję !!! Niech mi tylko wejdą na chatę a poszczuję ich moim B.smithi :P
-
uwazaj na forum sa ludzie z AT..
:>
hehehe
-
Chyba każde pajaki trzeba rejestrować czyli nic nie kupuj
-
rejestruje się tylko te z rodzaju Brachypelm i niektóre Aphonopelmy.
-
Hehehe, tak was słucham (czytam) i zaczynam sie zastanawiac, bo to ze moje brachypelmy to wszystko Grammostole to latwo wmówić, ale jak ja im wmówie że ponad metrowy legwan to pudelek babci ?? :]
Uprawnienia umieszczania postów