Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: arachnofobia

Mieszany widok

SMITI
    Guest

arachnofobia

witam,
    chciałbym poruszyć temat arachnofobi. Wczoraj w nocy leciał program z tym związany. Szczerze to później całą noc o tym myślałem.Najwyraźniej dostałem arachnofobii,ale przed pająkami typu kątniki itp. Dziś przenosząc butelke do podlewania kwiatków zobaczyłem na niej kątnika, który wlazł na moją łąpę. Próbowałem zachować spokój, ale przypominając sobie wczorajszy program zacząłem panikować. W tej części sam nie wiem co się stało: pająk chyba mnie ukąsił i zeskoczył na ściane wędrując pod szafe. Ja cały czas mam uczucie że coś po mnie chodzi....wszystko mnie zaczęło swędzieć.....próbuję sobie wmówe jakoś przedtem normalnie podchodziłem do pająków, i wciąż sobie powtarzam że to tylko stawonogi i to ten film wywołał na mnie takie wrażenie. Ale dziwe jest to że przed chwilą normalnie dotykam swoje ptaszniczki i do nich lęku nie czuję. Wiem że to może wydawać się śmieszne, ale pisze tego posta żeby się dowiedzieć jakie wrażenie na innych wywołał ten film....

bachus
    Guest

Re: arachnofobia

Mnie się nie podobał szczególnie, niewiele się można było dowiedzieć, kilka zpanikowanych ludzi, minimum szczegułów co do istoty choroby, pare zdań średnio na temat...

do tego przegapiłem dziś na animal planet coś o tarantulach miało być ((

loko
    Guest

Słonko to nie fobia.. , mysle ze mozna by to zakwalifikowac pod łagodny stres pourazowy..... wszystko czego doswiadczylas, czyli jednym słowem objawy somatyczne to reakcja lekowa zwiazana z tak zawna pamiecia zalezna od stanu...

Minie za kilka dni ) moze juz minelo...
    tak na marginesie, uwielbiam pajaki, kiedys moje ptaszory czesto po mnie łazily , teraz juz ich nie biore na rece dla ich dobra, ale Katniki zawsze wzbudzaly we mnie nie mile odczucia... jakies takie ochydne są... )

SMITI
    Guest

złapałem tego kątnika i zachlastałem gnojka :P żartuję. Właśnie sie rozebrałem i zobaczyłem że nic na mnie nie ma. Kątnika zostawię w spokoju, ale jak go zobacze to już po nim

loko
    Guest

nie zabijaj.....
    latwo cos zniszczyc... trudniej cos zbudowac..

bachus
    Guest

dokładnie, oszczędź go, on się ciebie boi dużo bardziej niż ty jego, ty go możesz zabić, on ciebie nie

P.S. Jutro idę do garażu poszukać jakiegoś kątnika do pohodowania, też trochę mnie odrzucają, ale chcę zwalczyć niechęć przez poznanie ))

SMITI
    Guest

hehe może za drastycznie to ująłem....zabijać nie mam zamiaru, bo po co...wezme do słoika i wypuszcze dzieś na plac zabaw żeby dzieci sie z nim pobawiły :]żartuję, wypuszcze gdzieś go i już a że mu zimno to ma pecha.:P

loko
    Guest

heheh to bedzie desensytyzacja ) i to auto-desensytyzacja

Nazar
    Guest

Wpakuj go do piwnicy Tam sobie poradzi

Pozdrawiam

Nazar

SMITI
    Guest