Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Sztućce do ptaszników...

Rewja
    Guest

Sztućce do ptaszników...

W artykule na temat giełdy w Hamm, przeczytałem o istnieniu wynalazku zwącego się łyżka do przenoszenia pająków.

Chciałbym zapytać, czy w polsce istnieje możliwość zakupienia sobie takiego specjalistycznego oręża do ujarzmiania bardziej nieznośnych ptasiorów i czy ktoś może korzysta z tego wspaniałego wynalazku??

ps. przy okazji nieznośnych ptasiorów, poszukuję H.lividum młodego i niezbyt drogiego...

pozdrawiam Rewja

roko
    Guest

Re: Sztućce do ptaszników...

Rewja
    Guest

dzięki roko...

Rzeczywiście specjalistyczne i bardzo precyzyjne narzędzie.
    A ja spodziewałem się jakiegoś wysublimowanego chwytaka, który unieruchamia pająka jednocześnie nie czyniąc mu krzywdy.

A tu słyszę, że o pospolitą chochlę się rozwodzi, straszny syf...

PMajdan
    Guest

ja tez mam cos takiego... jak pzrenosze pajaka, to najpierw na duza plaska lyzke klade troche podloza, a potem go na to zaganiam i pzrenosze

Atrax Robustus
    Guest

Rewja -> tak to juz jest Natura (takze i ludzka) wybiera jak najmniej skomplikowane i jak najbardziej efektywne mechanizmy

Rewja
    Guest

A mechanizmy marketingowe, bazujące na umiejętnym balansie na granicy ludzkiej naiwności , skłaniają nas do kupowania wyspecializowanych łyżek do przenoszenia pająków ))))

co za bzdura...

Atrax Robustus
    Guest

Co do lyzeczek, to ja i tak sie wole nimi nie poslugiwac raczej... Mam troche zbyt koslawe lapy i bym pewnie tylko pajaka pokaleczyl. Ostatnio wole przenosic z uzyciem szklanki lub kubka.

mich
    Guest

O 23:30 na Animal Planet pokazywali wlasnie takie urzadzonko do przenoszenia pajakow

Rewja
    Guest

Jak mniemam można tym również z powodzeniem zjeść zupę??
    Czy też była to bardziej złożona konstrukcja??

Niestety nie odbieram tego kanału

loko
    Guest

pleksowa piramidka z przesuwanym dnem, pomysl prosty ale nie głupi, tylko ze zdaje egzamin raczej w przypadku naziemnych spiderow...
    odsuwasz klapke(jest na prowadniczkach) nakrywasz pajaka i zasuwasz klapke...
    taka wymyslna odmiana szklanki i kartki papieru...

Uprawnienia umieszczania postów