-
Niezidentyfikowany paskud z nowego świata??
Znalazłem dzisiaj całkiem dziwnego paskuda, cały był wysmarowany gładzią do ściań i nieudolnie poszukiwał wyjścia z otaczającej go pylicy. Złapałem go do właśnie opróżnionego pudełeczka po papierosach i przesiedliłem do słoika w celu obserwacji tej kreatury.
Jako, że moja wiedza na temat rodzimych pająków jest znikoma i ogranicza się tylko do umiejętności rozróżnienia kroczących po ścianach pokoju dziwolągów, nie mam pojęcia co to za stworzenie siedzi w słoiczku.
Opis:
- wzrost ok. 5 mm bez odnuży
- odnuża dosyć długie, cienkie i pozbawione zarostu;
- kolor- szary jednolity(być może z wyżej opisanych przyczyn), brak widocznych wzorków na odwłoku;
- odwłok owalny, nie spłaszczony, wysunięty do przodu nad karapaksem;
- płeć (nieokreślona).
Jeśli ktokolwiek na podstawie tego niezbyt szczegółowego opisu może stwierdzić, co to za pajączek i wysłać mi kilka informacji na jego temat będę wdzięczny.
dzięki i pozdrawiam
Rewja
-
Re: Niezidentyfikowany paskud z nowego świata??
mi to pasi na kątnika może ale jeżeli mówisz że nie jest owłosiony to się nie zgadza
http://www-users.mat.uni.torun.pl/~szosz/katnik.jpg
zobacz to
-
Możliwe, że to jeszcze smarkacz bez zarostu.
Jednakże katniki mają spłaszczony w pionie odwłok, a ten ma kształtne jajo i jest zbyt skąpo ubarwiony jak na wstrętnego krzyżaka.
???
-
-
O ten już bardziej pasuje do opisu- też taki wstrętny...
Masz jakieś informacje na jego temat??
-
-
Feroxow pelno jest w piwnicach i innych miejscach. Mozliwe, ze to on (znaczy sie sidlisz piwniczny).. ale wiesz. Bez zdjecia to to jest jedynie gdybanie
-
można nim karmić Brachypelma Albopilosum L7 ?
-
Lepiej nie. Czasem rodzimy pająk miał egzotyczny obiad z ptasznika.
-
Możesz nim nakarmić. Taki pajączek nie ma praktycznie szans. Zanim się zorientuje co jest grane, jest już po nim. Wiem, bo karmiłem nie raz.
Uprawnienia umieszczania postów