Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Kedzior nie chce wywalic resztek

Atrax Robustus
    Guest

Re: Kedzior nie chce wywalic resztek

Jak chcesz ryzykowac zycie pajaka pojawieniem sie plesni, to ok, zostaw.
    Ja tam delikatnie sugeruje, zebys jednak sprawdzil, czy nie ma resztek:
    Kak => "robale".. .masz na mysli pinki? bo jesli tak, to to normalne, ze nie pozostaje po nich zbyt wiele resztek.

WnB - wiele zalezy tez od tego, jaka wilgotnosc panuje w kryjowce pajaka. Jezeli jest wysoka, to masz gwarancje, ze na resztkach swierszcza pojawi sie plesn.
    U mnie pajak wynosil resztki na sucha polowke i specjalnie czekalem, kiedy pojawi sie na nich plesn... i o dziwo, nie pojawila sie nawet po 2 miesiacach.

WnB
    Guest

No chyba jednak sprawdze, bede mu musial troszke to rozkopac zeby zobaczyc A tak z ciekawosci pytam, po ktorej stronie terra macie sucho? Tam gdzie pajaczek ma kryjowke czy po drugiej stronie? Aha i dziekuje wszystkim za rady

RAMMSTEIN1
    Guest

moje pająki maja jednakowa wilgotność w całym pojemniku.

Pająk i tak będzie przesiadywal tam gdzie mu jest lepiej, i tyle

Atrax Robustus
    Guest

Dlatego wlasnie ja polowe terrarium zostawiam sucha, a polowe skropiona.

Caprice
    Guest

no cóż,ja odkad mam kędziora(l7),ani razu mu nie wynosiłam resztek ,w sumie zostaja z tego bardzo małe mikroskopijne "coś",co moja slicznota wkomponowuje w scianki swojego mieszkania,w ogole wykopala tunel,pracowala nad nim tydzien,zabunkrowala sie doszczetnie.Zreszta nawet jakbym chciala te resztki wyciagnac,to...nawet nie wiem gdzie one sa,wysysssa z robali wszystko. Nie zauwazylam,zadnych oznak plesni etc,a mam dobrą widocznosc,bo scianą tunelu jest szybka.

WnB
    Guest

Caprice no ale w tym problemik ze ja nie widze tunelu w srodku, bo on go zrobila na srodku faunboxu. Ale u mnie zawsz jakies resztki zostaja, przewaznie nogi i jakies inne czesci....hehe. Mysle ze jednak troszke rozkopie ten tunel Jeszcze raz dzieki wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów