Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Dżdżownice w menu:)

morda
    Guest

Re: Dżdżownice w menu:)

Najlepiej jak już to takie ze sklepu

Awikularia
    Guest

Zaraz zaraz, a dzdzownice przypadkiem nie kumuluja wszystkich swinstw, ktore my ludzie wywalamy w powietrze, wode i w ogole wszedzie? Nie wiem, czy takie cos nie zaszkodzi zwierzakowi.... Ja tam wole swierszcze od hodowcow......

Caprice
    Guest

no wlasnie nie wiem,czy nie kumuluja,dlatego pytałam? no na chwile obecna moje malenstwa maja swierszczy pod dostatkiem,a pytajac o dzdzownice,myslalm tylko nad wzbogaceniem menu,zeby nie bylo takie monotonnne,chociaz pajak to nie pies,wiec pewnie nie odczuwa czegos takiego jak rutyna w zywieniu

Atrax Robustus
    Guest

Chodzi o to, ze dzdzownice sprzedawane sa w takich malych pojemniczkach, w ktorym jest jedynie niewielka ilosc gleby. Normalnie dzdzownica caly czas polyka glebe i wydala i wszystko jest w porzadku, ale w takim pojemniczku dzdzownica potrafi kilkadziesiat razy przelykac to, co wydalila, a wiec stezenie wszelkich toksycznych zwiazkow jest w niej o wiele wieksze.

kak
    Guest

a slyszalem, ze dzdzownice maja jakis "kwas" czy cos takiego w sobie. to prawda? bo jesli tak, to chyba jednak lepiej nie ryzykowac.

loko
    Guest

ja skarmialem kilka razy z ciekawosci, nic sie nie stało... ale musze przyznac ze moje pajaki jakos malo chetnie je jadly...

Yeter
    Guest

W okresie rozrodu, dzdzownice mają czerwonawe siodełko na ciele które zawiera jakies tam substancje trujace czy moze raczej "niesmaczne", (ptaki i krety takie osobniki omijają) ale ogolnie to chyba nie sa takie zle :]

brachypelma15
    Guest

Dawaj jak masz

Uprawnienia umieszczania postów