-
Re: Dżdżownice w menu:)
Najlepiej jak już to takie ze sklepu
-
Zaraz zaraz, a dzdzownice przypadkiem nie kumuluja wszystkich swinstw, ktore my ludzie wywalamy w powietrze, wode i w ogole wszedzie? Nie wiem, czy takie cos nie zaszkodzi zwierzakowi.... Ja tam wole swierszcze od hodowcow......
-
no wlasnie nie wiem,czy nie kumuluja,dlatego pytałam? no na chwile obecna moje malenstwa maja swierszczy pod dostatkiem,a pytajac o dzdzownice,myslalm tylko nad wzbogaceniem menu,zeby nie bylo takie monotonnne,chociaz pajak to nie pies,wiec pewnie nie odczuwa czegos takiego jak rutyna w zywieniu
-
Chodzi o to, ze dzdzownice sprzedawane sa w takich malych pojemniczkach, w ktorym jest jedynie niewielka ilosc gleby. Normalnie dzdzownica caly czas polyka glebe i wydala i wszystko jest w porzadku, ale w takim pojemniczku dzdzownica potrafi kilkadziesiat razy przelykac to, co wydalila, a wiec stezenie wszelkich toksycznych zwiazkow jest w niej o wiele wieksze.
-
a slyszalem, ze dzdzownice maja jakis "kwas" czy cos takiego w sobie. to prawda? bo jesli tak, to chyba jednak lepiej nie ryzykowac.
-
ja skarmialem kilka razy z ciekawosci, nic sie nie stało... ale musze przyznac ze moje pajaki jakos malo chetnie je jadly...
-
W okresie rozrodu, dzdzownice mają czerwonawe siodełko na ciele które zawiera jakies tam substancje trujace czy moze raczej "niesmaczne", (ptaki i krety takie osobniki omijają) ale ogolnie to chyba nie sa takie zle :]
-
Uprawnienia umieszczania postów