-
A. Verisicolor czy metalika...
... jest latwiejsza w hodowli? Czy Verisicolor jest bardzo agresywny, czy nadaje się dla hodowcy z doświadczeniem 2 miesięcznym, który hoduje kędziora? Może lepsza byłaby metalica??
-
Re: A. Verisicolor czy metalika...
ani jeden ani drugi moim zdaniem nie nadaje sie dla hodowcy z 2 miesiecznym doświadczaniem
-
bardziej nie nadaje się versicolor
-
:-/ Rosea mysle ze nie wiesz co mowisz, ale spox to Twoje zdanie
Ja mialem obydwa pajaki, a A.versicolor mam do dzis. Moge smialo stwierdzic ze obydwa gatunki sa w rownym stopniu trudne i agresywne o ile mozna mowic o agresywnosci. Obydwa pajaki sa wrazliwe dlatego moga pasc bez wyraznej przyczyny, a agresywne nie sa. Sa za to bardzo szybki i skoczne (glownie versicolor). Przychylam sie do zdania Grazynki. Obydwa pajaki nie nadaja sie dla hodowcy z 2 miesiecznym stazem.
-
ale kiedyś trzeba zacząć z nadrzewnymi.
moimi pierwszymi nadrzewnymi po kilku miesiącach zabawy na ziemi były dwa małe Psalmopoeus cambridgei i jakoś daje sobie z nimi rade. powylinkowały już, jedzą sobie, kokony mają i mają sie dobrze.
kiedyś trzeba zrobić ten o jeden kroczek dalej.
choć z tego co wiem to na Avicularia ani na Poecilotheria na dzień dobry bym sie nie pisał i jeszcze długo długo nie.
-
mIRO bez obrazy ale ty nie jesteś zbyt doświadczony. Kędzior to lebioda... Avicularie nie są zbyt agresywne ale są szybkie, skoczne i bardzo delikatne. Jesli możesz im zapewnić odp. warunki to spox ale najpierw polecam Ci np. cambridgei. Zobacz do czego nadrzewne są zdolne. Cambridż i jest tani i łatwo dostępny. A potrafi pokazać na co go stać - wierz mi.
-
Murinusek gadałem tak głównie z perspektywy przerzywalności.a słyszałem, że versicolory często padają.
-
A.metallici tez czasem padaja ja kupilem 2 po 3 wylince i padla mi jedna wiec wiesz...
-
Avicularie to delikatne pajaki...lepiej zrobic tak jak pisal morda. Kup P. cambridgei, a pozniej sprobuj z Aviculariami
ale jak juz chcesz coś z Avicularii to polecam metallica
-
A ja polecam p.irminie, właśnie mi pada niedawno zakupiona versicolor, przyczyna nie jest mi bliżej znana pająk delikatny naprawde bardzo Szkoda go i pieniędzy nie kukrywam też. Irminka jest dużo ładniejsza od cambridgey i nie taka droga, Bardzo ciekawa Zresztą zrobisz jak zechcesz ale ogólnie nadrzewne gites oby nie avicularie, pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów