Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Czy dobrze zrobiłem??

grzeessiioo
    Guest

Czy dobrze zrobiłem??

Mam ptasznika czerwononogiego dzisiaj z razna przeszedł wylinke a ja po 5 godzinach wrzuciłem pinka i on już go zjadł co moze on mi zdechnąć odpiszcie szybko

boehmei fan
    Guest

Re: Czy dobrze zrobiłem??

pinka na pewno zdechnie ja mam takiego samego pajaczka ale troche wiekszego i zawsze po wylince czekam kilka dni zeby sie pajakowi wszystko "poukladalo" i go karmie a dla takiego po 5 to pinka jest chyba calkiem sporym wyzwaniem

Grażynka
    Guest

jeśli ma cale zeby(pinki są miękki a wiec raczej ma) to raczej nic mu nie bedzie ale na drugi raz odczekaj pare dni po wylince zanim dasz jeść

majes
    Guest

tak mnie zastanawia.Bo w naturalnym srodowisku nikt pajakam nie podaje jedzenia tylko same na nie poluja.A co jesli po wylince od razu zapoluja, zjedza i cos im sie stanie dlatego ze za szybko zjadly????Chyba jakos same wiedza kiedy juz moga.Niech ktos mi to wyjasni.

Atrax Robustus
    Guest

Radzilbym nie porownywac warunkow hodowlanych z naturalnymi, gdyz zauwaz, ze w srodowisku naturalnym, z kokonu pozostaje przy zyciu najwyzej 5% osobnikow.

A zlamanie klow w wypadku zbyt szybkiego podania pajakowi pokarmu jest w pewnym stopniu prawdopodobne.

ell_motta
    Guest

nie poluje siedzi w norze i odpoczywa (chyba??)

morda
    Guest

Albo jakie wykrzywienie. A to też problem jak za bardzo sobie wykrzywi.

Robson
    Guest

no piekne pytanie czy dobrze zrobilem :-/
    w faq pisze co innego a ten robi co innego potem trzyma siki a majtkach i nie wie czy pajakowi sie cos stalo
    no normalnie wam qrwa gratuluje!!!!!!!!!!!!!!

Awikularia
    Guest

Podejrzewam, ze pinka sie zakopala.... Cos mi sie nie chce wierzyc, ze slaby, chwiejacy sie ptasznik rzucil sie na pokarm..... :/ Nie podawaj pajakom od razu po wylince pokarmu, odczekaj ten tydzien...

rastafaq
    Guest

Robson - nie zachowuj sie jak gbur.
    Po czesci masz racje, ale wiesz jacy sa ludzie......

Uprawnienia umieszczania postów