Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: 2 pytania...

Mieszany widok

Cizar
    Guest

2 pytania...

1. kupilem troche czasu temu dwie nimfy kedziorkow ale sprzedawca nie potrafil sie okreslic cze zwykle cz nimfy II, patrze a dzis jedna z nich ma plamke na odwloku ale nadal jest mleczna... pytanie brzmi: Czy to nimfa II czy pajak L1 (jezeli to pytanie kogos denerwuje niech go nie czyta :P)

2. mam na akwarium naklejany taki termometr jak dla rybek (pozostalosc po nich) a nie mam narazie chajsu zeby kupic taki normalny, jaka moze byc roznica miedzy tym co pokazuje a rzeczywista temp w terra

loko
    Guest

Re: 2 pytania...

z doswiadczenia wiem ze roznica moze byc naprawde duuuuzzzaaa...
    szczegolnie jesli np. w trakcie przyklejania byl mocno zginany, albo nastapilo jego przegrzanie... kilka moich przeklamuje nawet o 5-6C (sa do dupy) )

rado120
    Guest

1. najprawdopodobniej to jest jeszcze nimfa, tak mi sie wydaje

wenx
    Guest

Naklejane termometry są beznadziejne i źle odwzorowują rzeczywistą temperature.
    Kup sobie taki zwykły do terrarium. Mnie kosztował 6zł więc duży wydatek to nie jest.
    --------------------
    POZDRAWIAM
    wenx
    - Albopilosum 6L
    - Boehmei 1L

morda
    Guest

Może nimfa tuż przed wylinką.

Awikularia
    Guest

Jest to nimfa II. Mleczna z czarna plamka... Opis na to wskazuje. Niedlugo zacznie ciemniec i bedzie ptasznik .

nokeg
    Guest

ja w Świętochłowicach kupiłem u Mantida nimfy kędziorka, wszystki są mleczne i nie mają żadnych plamek puki co, czyli to nimfy I??

kak
    Guest

cizar dobry termometr mozesz miec za 4 zł, ja kupilem normalny szklany, wyglada jak do ciala, tylko czerwony barwnik i skala inna.
    no xhyba ze w dziurze mieszkasz, wtedy po termometr idz wszedzie byle nie do zoola

Cizar
    Guest

dzieki za odpowiedzi, mieszkam niby w stolicu, ale to i tak dziura... bylem wlasnie w zoologicznym i krzykneli mi 21 zl za takie male okragle gowniuszko o srednicy moze 5 cm :/...

ponczos
    Guest

Ja kilka dni temu też kupiłem od Mantida nimfy kędziorka, i powiedział że są to nimfy II, więc chyba tak jest!! ))

Uprawnienia umieszczania postów