-
Re: G. Rosea L11 pomocy
70 to za niska?????????????
taka jest przy wylaczonej zarowce !!!!!!!!!!!!!!!!
chyba wystarczy co???????????
-
no dobra,wystarczy przy wylaczonej,w nocy,ale naswietlasz ja caly dzien? to wtedy kiedy jest wlaczona zraszaj czesciej,zeby utrzymywc jako-taki poziom,nawet ,gdy zarowka swieci.
-
maciex pajączek jest zdrowy coś mi się wydaje że to twój pierwszy pająk to że wciska się między kokosa a sciankę jest najbardziej normalne lub chodzi tam i spowrotem moja rozea zato rozwalawszystko jakby złota szukała.Większość osób wkłada połówkę kokosa a pająk i tak tam nie wchodzi bo wybiera sobie jak dla niego lepsze miejsce przeważnie blisko źródła ciepła.Co do wilgotności u rozea też są podzielone zdania jedni piszą musi mieć wilgotno inni bardziej sucho wystarczy aby w jednej połowie terra tam gdzie nie ma kryjówki miała wilgotne podłoże i to zupełnie wystarczy będzie potrzebować więcej wilgoci to sobie tam pokopie i się położy.Pająki nie zachowują się tak jak np.chomiki włozysz domek on tam wejdzie ,dasz mu jeść on je itd.Nie można przewidzieć co pająk w danym momencie zrobi.A zachowań jest wiele w zależności od osobnika jeśli masz ją 3 tygodnie jak piszesz poobserwuj ją z 2 miesiące a to nawet nie wystarczy bo i tak cie nieraz zadziwi.I potem jak zobaczysz że coś naprawde jest nie tak co wcześniej się nie zdarzało lub faktycznie z pająkiem jest kiepsko możesz zadawać pytania .Jak do tej pory wszystkie zachowania twojej rozea są jak najbardziej normalne nie "dziwne"jak to określasz. Jest na 90% zdrowa jak rybka nie daje 100% bo nie wiadomo co ma w środku hihihih
Uprawnienia umieszczania postów