-
-
Re: Ukąszenia i objawy - Murinus i Lividum
niezleeeeee
Musze zwiekszyc czujnosc przy moim Murinusku. A on to ma charakterek
-
Cieszę się , że tak żywo uczestniczycie w tym temacie
Do Atraxa - Mam pytanie. Napisałeś odpowiedź tak w 5 pytaniu. Mógłbyś to bardziej sprecyzować ? To znaczy czy Ciebie ukąsił któryś z tych ptaszników, czy Twojego znajomego. Jakie były objawy , co dalej zrobiłeś(lub Twój znajomy), czyli czy wziołeś (wziął) jakąś tabletkę i w ogule. Jak to u Ciebie (niego) przbiegało.
-
Dzieki za wyczerpującą odpowiedź, ja mam ten problem, że jestem alergikiem na różne dziwne rzeczy (np. sok cytrusów i wiele innych), więc nie wiem jak by ewentualne ukąszenie mogło na mnie podziałać, staram się uważać na moją błękitną bo zaczęła ostatnio pokazywać na co ją stać i nerwus z niej straszny.
-
w takiej sytuacji najlepiej szybko udac sie do lekarza... choc zagrozenie zycia jest naprawde nie wielkie to jednak jest..., jesli ktos jest bardzo uparty i do lekarza nie chce, to duze ilosci plynow (najlepsza jest woda niegazowana, nie polecam slodzonych), calcium w duzych ilosciach 3000-5000 mg na wstepie, pozniej powtorka, cos na zbicie goraczki (np. naproksan sodu, lub inne inne jego sole, tylko bez przesady z iloscia bo rozzedzaja krew)... no i wytrwalosc bo niezle cie wytelepie....
ale polecam lekarza...
-
A jak to jest z predkoscia pajakow?
Wiadomo, ze pokie sa bardzo szybkie, murinus jak biega tez, podrazniona lividum rowniez. Ale czy nie jest czasem tak, iz kazdy atakujacy pajak ma tego samego speeda? W koncu albopilosum na glodzie potrafi zaskoczyc, nie wydaje sie wcale wolniejsza od atakujacego murinusa.
-
Paganus - albo jestes bajkopisarz albo pierdoła z urodzenia albo trenujesz te pająki żeby Cie gryzły:
"Jednak jusz nie raz byłem dziabnięty i jednak to daje duzo organizmowi , bo jusz wie jak sie zachowac w takich przypadkach i troche to łagodzi skudki ugryzienia"
-
dreadknight a moze jestem sadomasochista co ?
nie pomyślałes o tym ?
moze lubie byc gryziony
-
w moim wypadku podrażniona lividum i tak ślamazarnie wypada przy podrażnionej irminii, ta to dopiero błyskawica, tyle że ona ucieka :PPP
-
Paganus...nie masz się czym szczycic...Najwyrazniej jesteś mało odpowiedzialny i tyle...
Uprawnienia umieszczania postów