Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Albopilosa po 6 wyl - dalaby rade katnikowi?

PMajdan
    Guest

Albopilosa po 6 wyl - dalaby rade katnikowi?

Tak sobie pomyslalem, ze gdyby kedziorek po 6 wyl. (1 tydz temu - jeszcze nie jad) dostal by sobie katnika.... dalby rade?

Jimbo
    Guest

Re: Albopilosa po 6 wyl - dalaby rade katnikowi?

Jeśli kątnik jest mniejszy, to bez wątpienia tak.

RAMMSTEIN1
    Guest

Albopilosie po 6 wyl ?
    hmm...nie probowalem dawac takim osobnika,mktniakow :]
    mozesz sprobowac...ale zawsze moze sie okazac ze to katniaka nakarmiasz albopilosa :]

morda
    Guest

Daj sobie spokój. Ryzyk fizyk. Czasem mniejszy wygrywa - Pholcus phalangioides daje radę kątkinowi a jest taki malutki . Daj coś innego - po co ryzykować.

rastafaq
    Guest

Wogole nie zaleca sie karmienia pajakami, bo moze okazac sie ze "pokarm" bedzie szybszy i ukasi ci pajaczka, a wtedy bedzie Amba Fatima.Jest wiele pokarmow roznego rodzaju wiec odstaw lepiej inne pajaki jezeli chcesz sie cieszyc dalej swoim.

Banan
    Guest

Ej nie wcale!! Katnik go wrabie jednym chapsem!! Pfff moja A. versicolor jak byla L3 to lykala setki tych katnikow

Atrax Robustus
    Guest

Bylo juz tu troche osob, ktore karmily katnikami ptaszniki i czasem zdarzalo sie, ze katnik mial posilek z bardzo drogiego pajaka :>

GALN
    Guest

nie wiem co by z tego wynikło ale wydaje mi się że taki 2,5cm ciałka kątnik w paru sekundach rozprawił by się z albopiloskiem jeśli nawet jakimś cudem albopilosum był by pierwszy a kątnik drasnoł by go ząbkiem to po ugryzieniu i tak by nie przeżył.Testowałem na świerszczach i po złapaniu przez kątnika świerszcz ginoł szybciej niż po capnięciu przez albopilosum.Do tego jadu kątnik nie oszczędza po ugryzieniu np.mączniaka kropla jadu pod cisnieniem jest wypychana spowrotem.

Uprawnienia umieszczania postów