Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Leniwy Murinus...

Adam Fojcik
    Guest

Leniwy Murinus...

Jak długo mały Murinus L3 może sobie robić domek z pajęczyny? Bo mój na razie od dwóch dni nic nie robi i uskutecznia lenistwo. Trzymam go w okrągłym pudełku (może potrzebuje mieć kąt do zbudowania sobie domu?) z temperaturą 25 stopni i średnią wilgotnością na poziomie 65 %. Być może to zbliżająca sie wylinka, ale wątpie, bo wczoraj dałem mu mączniaka i ochoczo go wsunął, a z tego co wiem, to przed wlinką nie powinien wykazywać apetytu.Więc co z tym pajęczynowym domkiem?

werni
    Guest

Re: Leniwy Murinus...

Witam.
    Mialem dokladnie to samo. Az do kolejnej wylinki jadl ale sieci nie zaplatal. Po wylince od razu zaczal nadrabiac zaleglosci. Nie ma sie co martwic

mich
    Guest

Daj mu troszke czasu napewno zbuduje.

Adam Fojcik
    Guest

Dzięki za wszystkie rady, chciałem jeszcze zapytać, od której wylinki - albo od jakiej wielkości - Murinus stanowi realne zagrożenie, tzn. chodzi mi o to, kiedy jego szczękoczułki będą dosyć duże aby przebić ludzką skórę?

mich
    Guest

Praktycznie o 1 wylinki ptasznik moze juz przebic ludzka skore, przynajmniej tak mi sie wydaje (jezeli nie mam racji prosze mnie poprawic). Pozostaje tylko kwestia ilosci wstrzykiwanego jadu...

witnia
    Guest

Jak kupilem pajaka to wymienilem pudelko.Juz po kilku godzinach robil domek.Moj robil okolo 1 dnia.I tak mu go zawsze rozwalam jak otwieram pudelko zeby dac mu robaka:P

Adam Fojcik
    Guest

to więc jak duży murinus ma tyle jadu, aby mi coś zrobić (dodam że jestem dosyć spory:1,83m i ponad 100 kg wagi:P) ? Pytam po to żeby wiedzieć kiedy sie zacząć bać

Awikularia
    Guest

Sklad jadu doroslego P. murinus niczym sie nie rozni od skladu jadu malego P. murinus. Chodzi o ilosc. W kazdej fazie wzrostu pajaka jest on grozny. A kiedy sie bac... Zawsze...

Uprawnienia umieszczania postów