Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: największy pajak w Polsce ????

bachus
    Guest

Re: największy pajak w Polsce ????

u mnie w garażu widywałem kątniki co najmniej 1,5 cm ciałka, chyba kiedyś się wybiorę na polowanko i coś sobie złapię do obserwacji

morda
    Guest

Swoją drogą jeśli chodzi o polskie pająki fajny jest Cheiracanthium punctorium (kolczak zbrojny). Obserwowałem je w górach - są naprawde świetne. Tyle, że nie za duże...

Atrax Robustus
    Guest

Ja z kolei do tych pajakow nie mam szczescia. Widzialem moze kilkanascie w ciagu swego zycia. Trzeba wspomniec, ze pajak ten ma dosc silny jad, jak na krajowy gatunek.

wenx
    Guest

hmmm no to największy będzie napewno Pająk.

----------------------------
    Być wykręconym nie jest źle

Baku
    Guest

największe są tygrzyki , tzn nie zawsze ale mogą być największe ,,, , hyba największy zanotowany w polsce miał 3 cm ciała ( hyba ) : ]

Baku
    Guest

hehe holerstwo ma silniejszy od albopilosy chyba ( nie dziabła mnie dlatego chyba :] ) miałem po nim opuchniętego paluch prawie dwa dni i mnie bolało do tego :P

Caprice
    Guest

no wiec juz wiem,jak sie nazywa ten żółto-czarny pajak,w Zywcu ,gdzie wypoczywam w wakacje,duzo jest takich i w lasach i kolo domu.Robia takie pajeczyny miedzy drzewami,na wysokosc oczu,ze nieraz ladnie idzie nadziac sie buzka na toOn ma tak ladnie nóżki zakonczone tak ostro,tak jakby pazurkami,a katniki maja takie lapki ciapki
    A wlasnie - czy wie ktos z was jak sie nazywaja takie biale pajaki - ja je czesto na margarytkach widywalam,pod platkami - byly tak biale jak platki i polowaly na owady zbierajace nektar?

neon
    Guest

he dzieki za wszystkie odpowiedzi a co do wypowiedzi Baku o 3 cm cialku no to takiego chcialbym miec

Baku
    Guest

kwietniki sie nazywają :]

Uprawnienia umieszczania postów