-
-
Re: smiti
też mie to ciekawi !! moja smithi ostatni przeszła na L4 !! i nie moge sie doczekać kiedy bedzie miał L5 a L6 to już wogóle !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
-
Obydwa okazy (smiti & bohemei) są przecudowne, ale Avicularii Metalici lub Verisicolor chyba nic nie przebije (no może poza takim jeszcze jednym niebieskim, nazwy nie pamiętam), ale są to pająki nadrzewne...
-
Zajmie mu to dokladnie ytle ile będize potrzebował. Od miesiąca do pol roku.
-
mIRO ten ptasznik zapewne nazywa sie Poecilotheria mettalica, fajna jest tez rufilata
-
mIRO czy ten niebieski to może Lampropelma violaceopedes ??
-
i tak boehmei jest debeściarski mój wczoraj przeszedł wylinkę z L5 na L6 :] wygląda teraz jak miniaturka dorosłego. kolory jush ma ( narazie pomarańczowe ) i na extra czarnym odwłoku mienią się pomarańczowe włoski. :]]]
a ten niebieski to może avicularia magd..... jakżesz ona miała. wrrrrrr
-
Nie ma czegos takiego, jak Avicularia magdalena. Jest to synonim innego ptasznika z rodzaju Avicularia. Pewnie wam chodzi o Avicularia purpurea. Ale nalezy pamietac, ze ona jak i A. versicolor sa niebieskie tylko jako maluchy i podrostki, od 6 wylinki natomiast zaczyna pojawiac sie barwa rozowa.
-
i tak są zajebista !! A propo ma ktoś do sprzdania A.versicolor?? tak L5-l3
-
Hej jak chcecie kupować pająki to w wyszukiwarce wp.pl wpiszcie TOMEKG, on sprzedaje i fajne okazy ma :-) .
A chodziło mi o Chromatopelma cyaneopubescens. Fajny pająk. Ale jest więcej ładnych, np. Ptasznik słoneczny, o którego toczyły się spory niedawno na orum (nie pamiętam łacińskiej nazwy).
Przy okazji zamieszczam zdjęcie:
Chromatopelma cyaneopubescens
Uprawnienia umieszczania postów