Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Szereg pyt. o katnika

PMajdan
    Guest

Szereg pyt. o katnika

Wlasnie znalazlem katnika w kinie. Tak mi sie przynajmniej wydaje - pzrez jego glowo-tłółw pzrebiega jasny, kremowy podluzny pas.. Ma tak niecaly centymetr cialka - wiec jest spory raczej. Transportowalem go w dloniach, niestety kilka razy mi sie wyslizgnal i upadl na ziemie. Niewazne, jest juz w domciu.

1) Czy jest to pajak prowadzacy tryb zycia nadrzewny?
    2) Jego konczyny sa cale, jednak od czasu do czasu powloczy, tak jakby byla jakas sztywna, lewa tylnia noga. Moze od upadku? W jakim przypadku bedzie porzebna amputacja? Jak mu calkiem zesztywnieje?
    3) Czy katnik poradzi sobie z muchami albo malymi swierszcami? A moze lepiej pinki?
    4) Jego "terrarium" - mala szklaneczka, nadaje sie? Powkladam tam zaraz podluze paski kory zeby mogl sie wspinac (jesli jest nadrzewny) Ok?

Czekam na jakies cenne sugestie. Chce go utrzymac.

Atrax Robustus
    Guest

Re: Szereg pyt. o katnika

1). nie
    2) mozliwe, ale amputacja nie jest konieczna
    3) tak
    4) proponuje malutki faunabox.

PMajdan
    Guest

Ale on sie ciagle probuje wspinac po szkle, tylko ze mu cos nie wychodzi....

PMajdan
    Guest

Jak mu urzadzilem....

Baku
    Guest

Re: Jak mu urzadzilem....

dałbyś jego fotke lepszą ( na talerzu - dupy :P ) bo to chyba nie kątnik , za ciękie odnuza i zamao włoskó ,,,,,, faunabox będzie napewno lepszy a wspinają sie wszystkie " nowe " pająki

GALN
    Guest

1cm to mało może młody jeszcze albo samiec, trzymałem samicę ponad 2 cm ciałka przez miesiąć 3 kolony i masa małych poszło w świat co dasz to zje byle się ruszało i nie było 5 razy większe od niego a jak nie jest głodny to zabije i zostawi a te ruchy w czasie ataku pojawia się i znika z ataku widzisz tylko końcówkę ofiara ginie szybko i boleśnie hihihih wydaje mi się że nawet nie wie kiedy i kto ją capnoł.

PMajdan
    Guest

Dalem mu muche bezskrzydel. rano sie zobaczy. ptasznik to byc nie mogl, bo takie pajkai nie chodza sobie od tak do kin na film Pasja A katniki sa wszedzie No, fakt, jest masywny

Atrax Robustus
    Guest

Mi sie jednak wydaje, ze to katnik.

A to, ze sie wspina, a mu nie wychodzi, to tym bardziej swiadczy, ze nie jest nadrzewny

tomash_k
    Guest

ja przez jeden dzien hodowalem kątnika w pudełku po albopilosie ale żal mi sie go zrobilo i go wypuscilem tam gdzie go znalazlem..na klatce mojego bloku... byl to najwiekszy katnik jakiego kiedykolwiek widzialem....mial rozstaw nóg jak cambridgei L5

loko
    Guest

jestem przeciwny odlawianiu zwierzat z ich srodowiska naturalnego....
    po co to robic....??
    nie lepiej spedzic troche czasu na swiezym powietrzu i poogladac je na wolnosci..??
    niedosc ze ciekawsze to i cenniejsze obserwacje...
    ....

Uprawnienia umieszczania postów