Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: czy pajaki spia??? :)

_INVISIBLE_
    Guest

Re: A czy mysla?

W jakis sposob mysla napewno <LOL> ale w duuzo mniejszym stopniu

Awikularia
    Guest

Re: czy pajaki spia??? :)

O ile wiem, zdolnosc myslenia posiada tylko jedno zwierze na planecie zwanej Ziemia - CZLOWIEK... Reszta zwierzyny kieruje sie instynktem.

rastafaq
    Guest

ta teorie wymyslil czlowiek...

Awikularia
    Guest

Daj mi przyklad na to, ze zwierzeta mysla, a dam ci pajaka za darmo...

Zauwaz, ze myslenie to swiadome procesy psychiczne, a raczej ich przebieg. W szerszym zakresie - aktywny proces poznawczy. Tylko ludzie potrafia myslec abstrakcyjnie, praktyczne, itd... Nie spotkalam sie z przemyslanymi dzialaniami ze strony zwierzat.

Zwierzeta rzadza sie instynktem, "obchodza" je najprostsze czynnosci: zdobywanie pokarmu, jedzenie, kopulowanie, unikanie drapieznikow i inne takie. Nikt mi nie wmowi, ze sa to efekty myslenia.....

Grażynka
    Guest

a co powiesz o papugach które rozróżniają różne materiały i umieją liczyć zresztą jak szympansy. Albo o świni którą nałuczono grać w gre. Pająk dla mnie :P

Awikularia
    Guest

To nie jest, grazynko (swoja droga troche glupi nick dla faceta) myslenie. To sa sztuczki. Umieja liczyc... taaaa... psa tez mozna nauczyc liczyc, trzeba tylko wiedziec, w jakim momencie dac mu znak, zeby nie szczekal. Owszem, zwierzeta maja zdolnosc zapamietywania pewnych sztuczek, ale nie mysla... Tak samo, jak nie sa swiadome dat, godzin, itd....

Gonzaj_
    Guest

Moim zdaniem Kazdy zywy organizm odpoczywa na swój sposób.... Koń spi na stojaco...... krowa niby podobna a juz spi leząc.... mi sie wydaje ze pajaczki leza na ziemia i oslaniaja sie nogami ( tak jak sie dmuchnie w pajaczka ) takie jest moje zdanie...... prosze o niekomentowanie błedów ortograficznych.... dzieki

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów