Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Jaki to gatunek ???

Vagansek
    Guest

Jaki to gatunek ???

Czesc

Dla pewnosci chcialbym zasiegnac Waszej rady co do gatunku tych pajakow. Mysle ze sa to b.albopilosum L3 i to przed sama wylinka. Foty dosc slabe ale moze ktos rozpozna. Dzieki i pozdrawiam

Pajak 1

Pajak 2

Murinusek
    Guest

Re: Jaki to gatunek ???

Hmm wydaje mi sie ze pajaczek za maly na to aby rozpoznac jaki to gatunek, no ale nie wiem...

loko
    Guest

wydaje mi sie ze nie jest to kedzior a jezeli to nie L3 tylko wyzej ,ale jakosc jest fatalna.. mysle ze skłonił bym sie w strone innego gatunku.. mi to wyglada jak młodziak striatipesa.. ale nie wiem..
    hmmm ... teraz ja mam zagadke... hehehe

RAMMSTEIN1
    Guest

Trudno powiedziec...ten pajaczek jest za mały aby rozpoznac gatunek.
    wyglada na B. albopilosum...

PMajdan
    Guest

MOj kedzior jak byl malusi to NA PEWNO TAK nie wygladal ! Kto wie....

roko
    Guest

ja bym stawiał na smithi

RAMMSTEIN1
    Guest

smithi ?
    hmm...
    Kazda młoda brachypelma ( i nie tylko ) jest podobna i trudno dokladnie powiedziec jaki to gatunek...ja stawiam na "kedziora" jednak glowy za to nie dam uciac

roko
    Guest

ja też nie dam glowy ale takie mam przeczucia porownąjąc mojego smiciaka i kedziorka troche się różnią ten ze zdjecia bardziej pasuje mi do smithi

Vagansek
    Guest

Czesc

Na fotach sa dwa pajaki. Pierwsze dwie foty to jeden pajak , kolejne dwie foty to kolejny pajak. Jak mozecie to rozdzielcie Swoje uwagi na pajaka 1 i pajaka 2. Sadze ze sa przed wylinka bo maja ciemne plamki na odwlokach. Pajaki sa kolegi , prosil mnie o identyfikacje , trafily do niego przypadkowo. Jezeli to albopilosum to są L3 , tuz przed L4 , to moje zdanie.

Dzieki i pozdrawiam

RAMMSTEIN1
    Guest

jak juz pisalem brachypelmy sa podobne do siebie i ciezko ocenic, nie pamietam jak wygladala moja mala smithi ale raczej to to nie jest smithi :]

Uprawnienia umieszczania postów