-
oszusci... uwaga !!!!!!!!!!!!!!!!!!
dotyczy to głównie pajakąw dlatego na tym forum postanowiłem to umiescic...
Chciał bym przestrzec wszystkich przed grupa oszustow kozystajacych z tego serwisu, podszywaja sie oni pod innych urzytkownikow ( wczesniej wykradajac hasła za pomoca trojanow) i doprowadzaja do tranzakcji z ktorych tylko oni maja korzysci...
Spotkalo to juz Voraxa.. mi tez probowali sie juz wslizgnac do kompa..(bez skutecznie mam nadzieje, skonczyło sie tylko na wyzwiskach pod moim adresem).. w tej chwili nie mam nr. IP z ktorych sie łacza ale dokleje je z domowego kompa... Przy niepewnych tranzakcjach radze pytac sie na stałych sprzedawcowczy kojarza ludzi z ktorymi robicie interesy.. Choc nie wiem czy uzywanie forum do tego celu jest bezpieczne biorac pod uwage to jak podszyli sie pod Voraxa...
trzeba by wspolnie pomyslec nad sposobami unikniecia takich sytuacji, bo zdarzaja sie coraz czesciej....
ja osobiscie nie mam jeszcze pomysłów \jak by to zrobic....
pozdrawiam wszystkich
ps.. jesli w jakis sposob uraziłem osoby uczciwe od niedawna bedace w naszej terrarystycznej społecznosci, wybaczcie.. ale to tez w waszym interesie..
-
Re: oszusci... uwaga !!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram w 100 % - ale pozostaje pytanko co by tu wymyslec
-
No własnie cos trzeba pomysleć na ten temat, w moim przypadku ufanie znanemu i pewnemu nickowi zawiodło i bedzie zdazac sie to częsciej jeśli zobaczą ze tak jest łatwiej. Uczciwi terraryści łączcie sie przeciw chamstwu i złodziejstwu, wypowiedzmy OFICJALNĄ WOJNE ZŁODZIEJOM!!
-
-
Ci oszusci to tak naprawde Atrax, morda, Awikularia, vorax, mantid, Rammstein i reszta zasluzonych, ktorzy uknuli intryge, by spowodowac, aby ludzie nie kupowali u nieznajomych, lecz u nich, jako znanych B:=)
morda, Atrax jako admini wykradli hasla za prowizje od sprzedanych pajakow, vorax podszyl sie pod swoje konto i koniunktura pojdzie do przodu
A powaznie to kupujcie u sprawdzonych, ewentualnie jaki problem jest zadzwonic i zapytac sie voraxa, czy rzeczywiscie on cos potwierdza?
W ostatecznosci zawsze mozna zrobic (chyba) bana na jakis region, jesli banowanie IP nie da skutku.
-
śmiesznie to lolo brzmi za pomocą trojanów to był poprostu czysty przypadek że trafiło na voraxa nie jest tak prosto wykraść hasło z forum dyskusyjnego ,albo votax miał hasło tak proste że gość poprostu ręcznie wpisał i mu się fuksło.hasło np:vorax
vorax1 lub coś takiego vorax mógł użyć jako hasła imienia lub nazwiska swojego.
Lub gość wszedł na ftp i pobrał całą bazę danych z wszyskimi nikami na forum w co wątpię można też keylogerem ale jak hasło jest 9 cyfrowe to komp musiał by pracować 2 dni i bardzo szybko administrator terrarium połapał by się sprawdzając logi.Jeśli bym radził zmiencie sobie chasła na bardziej skąplikowane żeby były cyfry i litery i sytuacja nie powtórzy się.
-
Witam !!!
Proponuje zrobić jakiś oddzielny dział (czarną listę) gdzie administratorzy (nie przypadkowi forumawicze) zamieszczali by dane oszustów, tak aby każdy mógł sobie sprawdzić czy czasem osoba (czy nawet nr konta lub adres) z która właśnie robi jakiś "interes" nie widnieje na czarnej liście oszustów ! ! !
-
Msk, kurde, rozgryzles nas... :P:P:P
Jezeli pojawi sie problem, ze ktos sie pode mnie podszyje (z haslem sobie raczej nie poradzi, ale...) - a bylo juz tak kiedys na czacie -> od razu informuje, ze jak sie ktos o moim nicku pojawi na czacie, to na 126% nie bede to ja, bo nie korzystam z czata - to napiszcie do mnie meila lub pusccie sms.
Szkoda, ze nawet tu sie przyplatalo to oszukancze tałatajstwo....
-
Hehehe, i kiedys Avi z nudów zajrzysz na czata i zapchają Ci skrzynke eskami na kilka dni z góry ppp
-
Ja rowniez chcialem obwiescic, jakby co, iz jesli przestane pisac w moim charakterystycznym debilnym stylu to bedzie znaczyc, iz to nie ja
Uprawnienia umieszczania postów