-
Re: Pokarm mial byc mniejszy niz odwlok
-
ja tam daje zywe swierszcze owiele wieksze czasami niz pajaki i jak narazie to nie maly nic do powiedzenia;]
-
A ja dałem swojej geniculatce myszkę, albo raczej dużą mysz, trochę większą od niej i co?? i to był tylko moment!! I został z niej tylko ogon i jedna łapa - a gdzie reszta?? - ciekawe co one robią z resztą
Co prawda była lekko padnięta, bo się wysiedziała w zologicznym i jej dzionki były już chyba podzielone, ale .... zawsze przecież możecie świerszcza włożyć na pare chwil do lodówki i potem obsewrwować kto jest silniejszy
A tak poważnie, to bywa i tak i tak, więc jeżeli pająk jest mały, to lepiej nie ryzykować. Moja geniculatka już troche ma, a poza tym to gatunek, który jest słynny z tego, że "połyka" pokarm prawie jak krokodyl.
-
Ja tam jak podaje nawet mniejszego swierszcza od pajaczka to pilnuje z peseta, az swierszcz bedzie nabity na zabki i przestanie sie ruszac. Bo jak to mowia: na wszelki wypadek to i ksiadz kondona nosi
-
Ja nie wiem czy dawać moim pajączkom mączniaki... Ze świerszczami nigdy nie było problemu, po prostu trzask i pająk już go ma na zębiskach. Ostatnio z braku świerszczy rzuciłem kędziorkowi mączniaka troszkę dłuższego niż on sam. Myślałem że będzie podobnie jak ze świerszczami, ale w pudełeczku odbyła się istna walka, jakiś matrix. Pająk fikał koziołki razem z tym robalem i minęlo chyba z 15 minut zanim dał mu całkowicie radę. Gryźć skutecznie to to chyba nie może, ale czy nie zrobi krzywdy pajączkowi tocząc z nim istnie zapaśniczy pojedynek?
Pozdrawiam
Bartek
-
na wszelki wypadek to ksiądz h*** ma
-
Hej Hej bez przesady chłopie, mozesz urazic tutaj niektorych. (Bardziej wierzących)
-
niee nie powinien mu nic zrobic wrewcz nie mozliwe
-
Pokarm "POWINIEN" byc mniejszy niz odwlok. Nie ma jasnych regul. W przyrodzie 2+2 nie rowna sie 4 ;]
Ja z braku malych swierszczy karmilem pajaki czesto swierszczami ich rozmiarow (Wiem, ze jestem zlym hodowca, ale dokladnie "nadzorowalem", czy pajak jest glodny i atakuje, czy nie.. jak nie, to wyjmowalem i po sprawie).
-
Lepiej pilnowac niz pozniej miec pajaka z dziura w odwloku. Ps. nikogo nie chcialem w urazic
Uprawnienia umieszczania postów