Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Co powstanie z ....

mIRO
    Guest

Co powstanie z ....

.... krzyżówki Brachypelmy Smithi i Albopilosum? CZy ktoś próbował czegoś takego?

Atrax Robustus
    Guest

Re: Co powstanie z ....

Powstanie hybryda Brachypelmy smithi i albopilosum :>

rosea
    Guest

ale tak na serio może powstać jakiś nowy gatunek, bo coś mi się wierzyć nie chce;P jak dla mnie to chybaby sie pozżerały:]

Jaca
    Guest

Bodajże vorax uzyskał takie hybrydy oraz masę innych osób, którzy nie zawsze się do takich eksperymentów przyznają.

msk
    Guest

A czy taka krzyzowka to nie jest czasem bicolatorum/baumgarteni? :E

Awikularia
    Guest

B. baumgarteni to najprawdopodobniej naturalna hybryda. Nie wiem czy plodna, ale skoro jest zaliczona do gatunkow.... Co do krzyzowek miedzygatunkowych - nie stworzy sie NOWEGO gatunku, a jedynie HYBRYDE. Gatunki powstaja w toku ewolucji, a hybrydy to w wiekszosci dzielo czlowieka. Osobiscie jestem przeciwna hybrydom, denerwuje mnie stwierdzenie "dopuszcze samca do innej samicy, zeby sie nie zmarnowal"...

Jaca
    Guest

"Gatunki powstaja w toku ewolucji, a hybrydy to w wiekszosci dzielo czlowieka."

Jest wiele gatunków zwierząt oraz niesamowite ilości gatunków roślin, które są dziełem człowieka.
    Z połączenia 2 gatunków powstanie hybryda, a do nowego gatunku to jeszcze daleka droga.

Awikularia
    Guest

No, przekazalam to w wielkim skrocie...

SamsoN
    Guest

Ja za niedługo bede miec mieszanke vagansa z albopilosa Samiec przezył kopulacje, lecz padł 2 tygodnie pozniej!!! Wiedziałem ze to jego ostatki wiec sprobowałem czegos nowego! Mam nadzieje, ze wyjdzie z tego cos ładnego!!!

Fryta
    Guest

śmiecie, śmiecie, śmiecie...

Uprawnienia umieszczania postów