-
Co powstanie z ....
.... krzyżówki Brachypelmy Smithi i Albopilosum? CZy ktoś próbował czegoś takego?
-
Re: Co powstanie z ....
Powstanie hybryda Brachypelmy smithi i albopilosum :>
-
ale tak na serio może powstać jakiś nowy gatunek, bo coś mi się wierzyć nie chce;P jak dla mnie to chybaby sie pozżerały:]
-
Bodajże vorax uzyskał takie hybrydy oraz masę innych osób, którzy nie zawsze się do takich eksperymentów przyznają.
-
A czy taka krzyzowka to nie jest czasem bicolatorum/baumgarteni? :E
-
B. baumgarteni to najprawdopodobniej naturalna hybryda. Nie wiem czy plodna, ale skoro jest zaliczona do gatunkow.... Co do krzyzowek miedzygatunkowych - nie stworzy sie NOWEGO gatunku, a jedynie HYBRYDE. Gatunki powstaja w toku ewolucji, a hybrydy to w wiekszosci dzielo czlowieka. Osobiscie jestem przeciwna hybrydom, denerwuje mnie stwierdzenie "dopuszcze samca do innej samicy, zeby sie nie zmarnowal"...
-
"Gatunki powstaja w toku ewolucji, a hybrydy to w wiekszosci dzielo czlowieka."
Jest wiele gatunków zwierząt oraz niesamowite ilości gatunków roślin, które są dziełem człowieka.
Z połączenia 2 gatunków powstanie hybryda, a do nowego gatunku to jeszcze daleka droga.
-
No, przekazalam to w wielkim skrocie...
-
Ja za niedługo bede miec mieszanke vagansa z albopilosa Samiec przezył kopulacje, lecz padł 2 tygodnie pozniej!!! Wiedziałem ze to jego ostatki wiec sprobowałem czegos nowego! Mam nadzieje, ze wyjdzie z tego cos ładnego!!!
-
śmiecie, śmiecie, śmiecie...
Uprawnienia umieszczania postów