Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Bambus w terrarium

Cizar
    Guest

Re: Bambus w terrarium

mi sie wydaje ze 1cm na godzine... ale moge sie mylic :P

i`am
    Guest

tez myslalem o bambusie w terra. nawet chcialem z tego chatke dla pajaka zrobic;] ale jakos nie moge sie przemoc do lakieru w terrarium...

Cizar
    Guest

mozesz przy podlozu zabespieczys tez woskiem... to mu chyba nie zaszkodzi, a wcinac tego cyba nie bedzie :]

Atrax Robustus
    Guest

Raz dalem pajakom bambusa.... Plesnial jak dziki :|.. Od tej pory sie go pozbylem.

rokoko
    Guest

No właśnie w sprawie pleśni. Ostatnio spreparowałem kawąlek kory drzewa, umieściłem ja w terra i już na następny dzień roznosiłą się woń butwienia. Wyciągnąłem korę obakałem ale nie było żadnego śladu pleśni, no to włożyłem z powrotem. Jest tak już u pająka 2 miechy, i nic się nie dzieje, zapach jest słabszy ale nic się na niej nie rozwija ? jest to groźne dla samego ptasznika? na torfie niec niema wszystko wydaje się ok.

Fryta
    Guest

Przy bardzo wysokiej wilgotności i słabej wentylacji pleśnieje. Przy średniej i niskiej wilgotności i z dobrą wentylacją trzyma się całkiem dobrze. Z tym, że bambus raczej nie pasuje do srodowisk suchych (wygląda dość nienaturalnie).
    Kiedyś polecano go jako dekorację w akwariach - po zabezpieczeniu tzw. szkłem wodnym, ale nigdy tego nie próbowałem.

madOx
    Guest

ja u siebie mam bambusa, jak narazie plesni nie widze, ale zastanawiam sie czy trzymac go dalej

Krakus
    Guest

mialem bambus w terra,ale tam gddzie styka sie on z torfem pecznieje i plesnieje.ja swoj zabespieczyem folia taka do pakowania kanapek,prawie jej nie widac i jest OK.

Uprawnienia umieszczania postów