Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: CIEKAWOSTKA :)))

Baku
    Guest

Re: CIEKAWOSTKA :)))

he he he he i tu cie mam bo właśnie ze to nie chodzi o chromosomy tylko p wędrówke komórek w zarodku :]

podczac beuzdkowania u pajjąków obseróje sie proces zwany inwersją polega to na tym ze prązek zarodkowy pęka pośrodku ( zostaje połączony jedynie z przodu i z tyłu :] )
    międzu dwoma końcami teorzy sie sczpara która " przemieszcza się " wzdórz " rzółtka arz do momentu zetknięcia się po drugiej stronie .

jest to ewenement w świecie organizmów zywych ...

a mówiąc o tym co ty zaczołeś tu zeczywiście jako inwersja morzemy terz rozumieć terz mutacje polegającą na odwruceniu łańcucha nukleotyduw które zmieni strukture ( sens ) teorzonego białka - ale ja muwiłem ze chodzi o rozwuj nie o dziedziczenie :] ..............

co do wędrówk i komurek makroglejowych to nie jest to zaden ewenement gdzyrz mają one zdolności zerne ... i wiele komurek ma zdolność do aktywnego przemieszczania sie i o ile dobrze pamientam to nie ma to zadnej nazwy .... ps : sory za literówki ale jestem pijany - ziomek miał urodziny :]

loko
    Guest

CZŁOWIEK UCZY SIE CAŁE ZYCIE...)
    ciekawe i to bardzo... jesli mozesz przeslij mi prosze jakies materiały na ten temat lub chociaz linki...

PS. NIE PRACUJ !!! nad ortografia, twoje błedy osiagaja range sztuki (nie traktuj tego złosliwie) choc czyta sie trudniej, to ciesza serce...))

Baku
    Guest

cięzko z tym będzie ... ale ogulnie szukaj info ogulnie o rozwoju zarodkowym czy gastrulacji u pajęczaków :] sałbym adres ale sam nie mam ....

Uprawnienia umieszczania postów