-
B albopilosum Ile się będzie przygotowywać?
Chcę się dowiedzieć od hodowców B.albopilosum ile pająk się przygotowywuje do wylinki. Mój siedzi już 6 dzień pod ziemią. jest jakby opuchnięty, nie wychodzi na powierzchnię nawet w nocy.Jest chyba po 2 wylince, a teraz będzie miał chyba 3.Ile się on jeszcze będzie tak przygotowywał? Proszę pomóżcie bo nie wytrzymam tego napięcia :-) SERIO!
-
Re: B albopilosum Ile się będzie przygotowywać?
trudno powiedzieć zależy od pająka taki młody wylinke może przejść w każdej chwili podejżewam ze najpoźniej za 3-4 dni przejdzie wylinke ale jednoznacznie stwierdzić tego nie można
-
Dzięki za odpowiedź, bo się strasznie niecierpliwię. On nie je już od 6 dni, nie robi dosłownie NIC! . Jak zrzuci tą wylinkę to mu ją zabiorę i prześlę zdjęcie, żebyście stwierdzili, czy to samiec czy samica :-)
-
ja nie obiecuje może to trwać duzej poprostu się nie przejmuj a co do płci jest za młody żeby ocenić czy chłop czy baba!!
-
jezeli jest po 2 wyl. i siedzi juz 5/6 dni to powinein miec lada dzien
a co do płci, jest za mały aby rożronić :>
-
mIRO weź sobie na wstrzymanie. To są zwierzęta które nie są tak aktywne jak np. chomik. Co jak pająk nie będzie jadł, będzie siedział pod ziemia i będzie się przygotowywać do wylinki przez miesiąc. Co wtedy zrobisz? Przy ptasznikach trzeba mieć cierpliwość, jak nie umiesz sobie poradzić, oddaj go i kup chomika.
Jest za młody do sexowania. Poczekaj aż będzie mał przynajmniej 4-5cm ciała - czyli około 9-10 wyl.
-
zanim zadasz pytanie mIRO to poczytaj FAQ bo to juz kolejne twoje pytanie gdzie odpowiedz mozna znalesc w Pajęczaki "FAQ"
-
zależy jakie ma warunki:] ??
-
mIRO co sie tak gorączkujesz, twa cierpliwość zostanie nagrodzona / zrobiłem sobie konto :P
-
Wylinki nawet nie masz co teraz wysylac, bo i tak nikt nie pozna.
I zacznij sie przyzwyczajac do tego, ze pajak bedzie siedzial pod ziemia troche dluzej niz pare dni, bo i to moze sie zdarzyc.
Moja regalis ostatnio ruszyla sie z kryjowki moze miesiac temu, a i tak uwazam, ze to krotko jak na nia.
Uprawnienia umieszczania postów